Őszibarackos-tejfölös sütemény

Hozzáadta: Babu27, 8.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Az egyik sütögetős délelőtt alkalmával maradt ki tojásfehérje, és azon gondolkodtam, hogyan is tudnám felhasználni. Keresgéltem kicsit, rátaláltam egy nagy őszibarack konzervre, majd pedig erre a receptre, és megszületett az őszibarackos-tejfölös sütemény. Puha tészta, finom őszibarack, habkönnyű ízletes krém, mindez porcukorral meghintve. Igazi finomság, és természetesen, ha van friss őszibarack (elsősorban a szezonban), akkor azzal is bátran készíthető.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 8.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 gvaj
2 dbtojás
150 gporcukor
1 csomagsütőpor
400 gbúzafinomliszt
Krém:
2 csomagvanília ízű puding
6 ev. kanálkristálycukor
600 mltej
400 gtejföl
4 dbtojásfehérje
470 gőszibarack
- A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport és sűrű krémet főzünk. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután a tejfölt elkeverjük az apróra vágott őszibarackkal. Az így elkészített tejfölt keverjük bele a kihűlt pudingba. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beledolgozzuk (óvatosan) a tejfölös-barackos pudingba.
- A tésztákat tepsi nagyságúra gyúrjuk. Az alsó tésztát egy tepsibe tesszük, villával megbökjük párszor, rátesszük a krémet, lefedjük a második tésztalappal, ismét villával párszor megbökdössük, majd a süteményt 180 fokos sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a felső tészta aranybarna.
- A kész süteményt kihűtjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Porcukorral megszórjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Broskvový koláč se zakysanou smetanou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pfirsichkuchen mit saurer Sahne an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS