TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Őszibarackos-tejfölös sütemény
Őszibarackos-tejfölös sütemény
Recept Őszibarackos-tejfölös sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik sütögetős délelőtt alkalmával maradt ki tojásfehérje, és azon gondolkodtam, hogyan is tudnám felhasználni. Keresgéltem kicsit, rátaláltam egy nagy őszibarack konzervre, majd pedig erre a receptre, és megszületett az őszibarackos-tejfölös sütemény. Puha tészta, finom őszibarack, habkönnyű ízletes krém, mindez porcukorral meghintve. Igazi finomság, és természetesen, ha van friss őszibarack (elsősorban a szezonban), akkor azzal is bátran készíthető.

Babu27    ·   8.12.2016

Őszibarackos-tejfölös sütemény

Az egyik sütögetős délelőtt alkalmával maradt ki tojásfehérje, és azon gondolkodtam, hogyan is tudnám felhasználni. Keresgéltem kicsit, rátaláltam egy nagy őszibarack konzervre, majd pedig erre a receptre, és megszületett az őszibarackos-tejfölös sütemény. Puha tészta, finom őszibarack, habkönnyű ízletes krém, mindez porcukorral meghintve. Igazi finomság, és természetesen, ha van friss őszibarack (elsősorban a szezonban), akkor azzal is bátran készíthető.

Alapanyagok

Tészta:

200 g
vaj
2 db
tojás
150 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
400 g
búzafinomliszt

Krém:

2 csomag
vanília ízű puding
6 ev. kanál
kristálycukor
600 ml
tej
400 g
tejföl
4 db
tojásfehérje
470 g
őszibarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport és sűrű krémet főzünk. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután a tejfölt elkeverjük az apróra vágott őszibarackkal. Az így elkészített tejfölt keverjük bele a kihűlt pudingba. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beledolgozzuk (óvatosan) a tejfölös-barackos pudingba.
  3. A tésztákat tepsi nagyságúra gyúrjuk. Az alsó tésztát egy tepsibe tesszük, villával megbökjük párszor, rátesszük a krémet, lefedjük a második tésztalappal, ismét villával párszor megbökdössük, majd a süteményt 180 fokos sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a felső tészta aranybarna.
  4. A kész süteményt kihűtjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Porcukorral megszórjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása