Őszibarackos-tejfölös sütemény

Az egyik sütögetős délelőtt alkalmával maradt ki tojásfehérje, és azon gondolkodtam, hogyan is tudnám felhasználni. Keresgéltem kicsit, rátaláltam egy nagy őszibarack konzervre, majd pedig erre a receptre, és megszületett az őszibarackos-tejfölös sütemény. Puha tészta, finom őszibarack, habkönnyű ízletes krém, mindez porcukorral meghintve. Igazi finomság, és természetesen, ha van friss őszibarack (elsősorban a szezonban), akkor azzal is bátran készíthető.

Hozzáadta:Babu27, 8.12.2016
Kategória: Sütemények, Desszertek
Őszibarackos-tejfölös sütemény

Hozzávalók

Tészta:
200 gvaj
2 dbtojás
150 gporcukor
1 csomagsütőpor
400 gbúzafinomliszt
Krém:
2 csomagvanília ízű puding
6 ev. kanálkristálycukor
600 mltej
400 gtejföl
4 dbtojásfehérje
470 gőszibarack

Elkészítés menete

  1. A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport és sűrű krémet főzünk. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután a tejfölt elkeverjük az apróra vágott őszibarackkal. Az így elkészített tejfölt keverjük bele a kihűlt pudingba. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beledolgozzuk (óvatosan) a tejfölös-barackos pudingba.
  3. A tésztákat tepsi nagyságúra gyúrjuk. Az alsó tésztát egy tepsibe tesszük, villával megbökjük párszor, rátesszük a krémet, lefedjük a második tésztalappal, ismét villával párszor megbökdössük, majd a süteményt 180 fokos sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a felső tészta aranybarna.
  4. A kész süteményt kihűtjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Porcukorral megszórjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!