TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Őszibarack Őszibarackos-tejszínes szelet
Őszibarackos-tejszínes szelet
Recept Őszibarackos-tejszínes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi késő nyári finomság. A végén reszelt csokival díszítem, de akár ez elhagyható, ízlés kérdése. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Őszibarackos-tejszínes szelet

Igazi késő nyári finomság. A végén reszelt csokival díszítem, de akár ez elhagyható, ízlés kérdése. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
2 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
burgonyakeményítő
3 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
sütőpor

Őszibarackos réteg:

1 db
őszibarack konzerv
1 csomag
őszibarackos zselé
100 g
vaj
1 csomag
vanília ízű pudingpor
2 ev. kanál
porcukor

Tetejére:

200 ml
habtejszín
1 ev. kanál
porcukor
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 15x25 cm-es tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  2. Az őszbarackot leszűrjük, felkockázzuk. A levet felfogjuk, kb. 150 ml-t a pudingporral és cukorral elkeverjük. 150 ml levet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a vajat vagy zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin és cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a kockára vágott őszibarackot és a pudingporos keveréket. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha a massza túl sűrű, akkor vízzel tudunk az állagán javítani. A még forró pudingos krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  3. A tetejére habbá vert tejszínhab és reszelt csokoládé kerül. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása