Őszibarackos-tejszínes szelet

Recept Őszibarackos-tejszínes szelet

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Őszibarack, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi késő nyári finomság. A végén reszelt csokival díszítem, de akár ez elhagyható, ízlés kérdése. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Őszibarack, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
2 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálburgonyakeményítő
3 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsütőpor

Őszibarackos réteg:

1 dbőszibarack konzerv
1 csomagőszibarackos zselé
100 gvaj
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálporcukor

Tetejére:

200 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 15x25 cm-es tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  2. Az őszbarackot leszűrjük, felkockázzuk. A levet felfogjuk, kb. 150 ml-t a pudingporral és cukorral elkeverjük. 150 ml levet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a vajat vagy zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin és cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a kockára vágott őszibarackot és a pudingporos keveréket. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha a massza túl sűrű, akkor vízzel tudunk az állagán javítani. A még forró pudingos krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  3. A tetejére habbá vert tejszínhab és reszelt csokoládé kerül. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás