Pacalleves

Szeretjük vagy gyűlöljük? Jelen esetben nagyon is szeretjük a pacallevest. Mivel kis mennyiségben nem lehet pacalt kapni, ezért mindig jó nagy adagot készítek – legalább egy kilóból. Nagyon karakteres az íze, szerintem semmivel sem lehet összekeverni. Miután előfőztem (biztonság kedvéért kétszer), belekerült a zöldség és a többi kiegészítő alapanyag, és legalább két napra el voltunk látva pacallevessel.

Hozzáadta:, 18.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Recept Pacalleves

Hozzávalók

1000 gtisztított pacal
1 dbsárgarépa
kisebbzeller
2 ev. kanálőrölt pirospaprika
1 kv. kanálCayenne-bors
5 gerezdfokhagyma
kevés majoránna
2 ev. kanálzsír
2 ev. kanálbúzafinomliszt
fehérrépa
só, bors

Elkészítés menete

  1. A pacalt kétszer átfőzzük, mindkét főzés után a vizet cseréljük.
  2. Az edénybe beletesszük a répát, fehérrépát, zellert, sózzuk, hozzáadjuk a pacalt, majd puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.
  3. A hagymát a zsíron aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, alaposan elkeverjük. A főzőlével felöntjük, sózzuk és cayenne-borssal ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott pacal 3 / 4 részét. A maradék pacalt nagyon apróra vágjuk, ezt is hozzáadjuk a leveshez. Egyet forralunk rajta, hozzáadjuk a majoránnát, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.