Pácolt marharostélyos

A pácolt marharostélyos egy tökéletes választás ebédhez vagy vacsorához. Ha előző nap volt időnk bepácolni a húst, akkor nyert ügyünk van. Én a sütés napján a húst a sütés előtt 1 órával kiveszem a hűtőből, hogy felmelegedjen, majd mindkét oldalát forró serpenyőben megsütöm, hogy jó kis kérget kapjon, ezután a sütő pedig már elvégzi a dolgát. Az eredmény egy lágy, puha, szaftos és ízes marharostélyos, aminek szinte lehetetlen ellenállni. Én petrezselymes főtt burgonyával és salátával tálalom, és mindig örömmel nézem, ahogy a család tisztára nyalja a tányért. Én bevallom, néha a finom szószt egy szelet kenyérre kenem, vagy éppen a kenyérrel szedem ki a tálból, és csak azt eszem, egy kis savanyú uborkával.

Hozzáadta:, 23.1.2017
Kategória: Főételek
Recept Pácolt marharostélyos

Hozzávalók

Hozzávaló 10 adaghoz:
10 szeletmarharostélyos
250 mlolaj
1 dbnagyobb vöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
1 kv. kanáldarált édes fűszerpaprika
1 kv. kanálgyros fűszerkeverék
ízlés szerint só
1 ev. kanálkukoricakeményítő
Köret:
1 kgburgonya

Elkészítés menete

  1. Páchoz: az olajat, zúzott fokhagymát, paprikát, gyros fűszerkeveréket, keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót alaposan elkeverjük.
  2. A húst kiklopfoljuk, beleforgatjuk a pácba, majd egy edénybe tesszük. A maradék páclét a húsokra öntjük, az edényt letakarjuk és a húst legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húsok mindkét felét megpirítjuk. Ezt követően egy hőálló edény aljára tesszük a hússzeleteket, erre kerül egy réteg hagyma, újabb réteg pirított hús, újabb réteg hagyma… Ezt addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. Ezután a maradék páclevet és sütőlevet is a húsokra öntjük, majd annyi vízzel felöntjük, hogy a húsokat pont ellepje.
  4. A hőálló tálat alufóliával lefedjük, majd a húsokat 200 fokon puhára főzzük. A sütés közben a nedvesség java része elpárolog, a maradék mártást pedig ízlés szerint keményítővel sűríthetjük.
  5. A pácolt marharostélyost petrezselymes főtt burgonyával és salátával tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának