Paprikakrém

Ez a paprikakrém nem igénye túl sok konyhai előkészületet. Csupa finom, friss zöldségből készül. A massza állagát a zöldségeken kívül a krémsajt is meghatározza, ebből pedig annyit adunk hozzá, amennyit csak szeretnénk. Aki szereti a pikáns és csípős krémeket, szendvicskenőket, az bátran adhat hozzá chilli paprikát vagy csípős paprikát. Nekem a csípős verzió tökéletesen bevált nátha és betegség idején.

Hozzáadta:Alexa96, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Paprikakrém

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 dbpaprika (piros)
1 dbpaprika (sárga)
1 dbpaprika (zöld)
1 dbpaprika (narancssárga)
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
1 dbsárgarépa
zöldfűszeres só
bors
őrölt pirospaprika
1 dbcitrom leve
natúr krémsajt

Elkészítés menete

  1. A paprikákat kicsumázzuk, felkockázzuk.
  2. A vajon kívül az összes zöldséget, fűszert és egyéb hozzávalót turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk (előtte a répát megtisztítjuk és feldaraboljuk).
  3. A krémet egy szűrön átpasszírozzuk, a felesleges nedvességet leöntjük, majd visszatesszük a turmixgépbe.
  4. Hozzáadjuk a vajat, és addig turmixoljuk, amíg az állaga megfelelő nem lesz.

Forrás: Vaření a pečení s láskou