Paprikás csirke knédlivel

Recept Paprikás csirke knédlivel

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A legtöbben szeretik a paprikás csirkét. De bizonyára kevesen próbálták még knédlivel. Íme egy nagyszerű recept, ahol egy kiváló magyar receptet párosítunk egy cseh finomsággal.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 dbcsirkecomb
1 ev.kanál vaj
1 dbbabérlevél
4 szemszegfűszeg
6 szemfekete bors
ízlés szerint
1 doboz30%-os tejszín
2 ev.kanál búzafinomliszt
őrölt édes pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkecombokat mindkét oldalát vajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket (bors, só), felöntjük vízzel és alacsony lángon 1 óra alatt puhára főzzük.
  3. Miután a combok megfőttek, kivesszük őket a serpenyőből, a főzőlevet pedig átszűrjük. A lisztet a vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az átszűrt szószhoz és negyed órát főzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
  5. Az elkészült paprikás csirkét knédlivel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás