Paprikás csirke knédlivel

A legtöbben szeretik a paprikás csirkét. De bizonyára kevesen próbálták még knédlivel. Íme egy nagyszerű recept, ahol egy kiváló magyar receptet párosítunk egy cseh finomsággal.

Hozzáadta:admin, 4.9.2016
Kategória: Főételek
Paprikás csirke knédlivel

Hozzávalók

3 dbcsirkecomb
1 ev.kanál vaj
1 dbbabérlevél
4 szemszegfűszeg
6 szemfekete bors
ízlés szerint
1 doboz30%-os tejszín
2 ev.kanál búzafinomliszt
őrölt édes pirospaprika

Elkészítés menete

  1. A csirkecombokat mindkét oldalát vajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket (bors, só), felöntjük vízzel és alacsony lángon 1 óra alatt puhára főzzük.
  3. Miután a combok megfőttek, kivesszük őket a serpenyőből, a főzőlevet pedig átszűrjük. A lisztet a vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az átszűrt szószhoz és negyed órát főzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
  5. Az elkészült paprikás csirkét knédlivel tálaljuk.