Paprikás-tejszínes csirkemell

Mit tehet egy háziasszony akkor, ha a család valamelyik tagja csak a csirkemellet eszi meg? Elkezd gondolkodni, és a klasszikus recepteket kicsit átvariálja. Így született meg a paprikás-tejszínes csirkemell receptje is. A lányom sajnos nem eszi meg a csirkecombot, így a paprikás csirkét kénytelen voltam átgondolni. Szerencsére a család többi tagja is megszerette, és bár nem az igazi paprikás csirke, mégis el tudtam nyerni vele a tetszésüket.

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Paprikás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
vöröshagyma
csirkemell
őrölt édes pirospaprika
bors
alaplé
húsleves kocka
búzafinomliszt
főzőtejszín

Elkészítés menete

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, megpirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Miután a csirkemell már kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, őrölt édes pirospaprikával megszórjuk, alaplével felöntjük (ha nincs alaplé, a húsleves kockát feloldjuk 3-4 dl forró vízben, majd ezzel öntjük fel).
  2. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Mikor a hús már puha, ízlés szerint ízesítjük, akár húsleves kockát is morzsolhatunk bele. Egy evőkanálnyi lisztet elkeverjük a főzőlével, majd a főzőlevet ezzel sűrítjük. A végén egy kevés tejszínnel tesszük krémesebbé.
  3. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí