Paprikás-tejszínes csirkemell
Mit tehet egy háziasszony akkor, ha a család valamelyik tagja csak a csirkemellet eszi meg? Elkezd gondolkodni, és a klasszikus recepteket kicsit átvariálja. Így született meg a paprikás-tejszínes csirkemell receptje is. A lányom sajnos nem eszi meg a csirkecombot, így a paprikás csirkét kénytelen voltam átgondolni. Szerencsére a család többi tagja is megszerette, és bár nem az igazi paprikás csirke, mégis el tudtam nyerni vele a tetszésüket.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
vöröshagyma
csirkemell
só
őrölt édes pirospaprika
bors
alaplé
húsleves kocka
búzafinomliszt
főzőtejszín
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, megpirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Miután a csirkemell már kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, őrölt édes pirospaprikával megszórjuk, alaplével felöntjük (ha nincs alaplé, a húsleves kockát feloldjuk 3-4 dl forró vízben, majd ezzel öntjük fel).
- Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Mikor a hús már puha, ízlés szerint ízesítjük, akár húsleves kockát is morzsolhatunk bele. Egy evőkanálnyi lisztet elkeverjük a főzőlével, majd a főzőlevet ezzel sűrítjük. A végén egy kevés tejszínnel tesszük krémesebbé.
- Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí na paprice.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kuracie na paprike.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Paprika-Sahne-Hähnchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS