Pár perces csirkehús pác natúr joghurttal

Hozzáadta: TopPetra, 6.6.2021
Kategória: Tippek és trükkök, Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Sok-sok pác és pácolási technika létezik, nekem pedig a joghurtos az egyik nagy kedvencem. Valahogy puhább és ízletesebb lesz tőle a csirkemell. Ezt a változatot kecsappal és mustárral is ízesítettem, na meg az elengedhetetlen fokhagymával.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.6.2021
Kategória: Tippek és trükkök, Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
200 gnatúr joghurt
2 kv. kanálmustár
2 ev. kanálkecsap
1 kv. kanálsó
1/2 kv. kanálőrölt bors
2 gerezdfokhagyma
- A csirkemellet felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk.
- Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a mustárt, kecsapot. Sózzuk borsozzuk, zúzott fokhagymával tovább ízesítjük. Alaposan elkeverjük.
- Ízlés szerint worcester szósz vagy szójaszósz is adható hozzá, ízlés dolga. A pácban úszó csirkehúst lefedjük, akár egy éjszakra hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap kivesszük a dobozból, majd kevés olajon megpirítjuk. Tejjel vagy tejszínnel felöntjük. Ízlés szerint tovább ízesítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Minutkova marináda z bílého jogurtu na chutná kuřecí prsa.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Minútkova marináda z bieleho jogurtu na chutné kuracie prsia.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Marynata z jogurtu naturalnego do piersi z kurczaka gotowa w minutkę.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarte Hähnchenbrust in Joghurt-Marinade an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS