Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

Recept Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

Hozzáadta: Viki78, 14.1.2017

Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A sajtszószoknak nagyon sok változata létezik, és használhatjuk őket zöldségekhez, tésztákhoz, húsokhoz, de akár burgonyaszirmokhoz vagy bármilyen sült krumplis körethez. Én nagyon szeretem őket, és egyik nagy előnyük, hogy nagyon sokféle sajtból készülhetnek, és így a végeredmény is nagyon változatos tud lenni. Most ezt a pár perces házi sajtmártást próbáltam ki, amit egyszerűen főtt tésztára kanalaztam, és tálaltam a családnak. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni, akkor a tésztát egy kis zsírjára sült szalonnába is beleforgathatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 14.1.2017

Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

4 ev. kanálbúzafinomliszt
2,5 csészetej
125 gvaj
200 gCheddar sajt
2 kv. kanállágy mustár
só, bors
őrölt kömény (elhagyható)
szárított bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk.
  2. Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mustárt és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ügyesen dolgozzunk, igyekezzünk, hogy a szósz csomómentes legyen.
  3. Miután a szósz felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, ízlés szerint az őrölt köményt, végül a vajat és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtos. Ha a sajt és a vaj felolvadt és elvegyült a többi hozzávalóval, pár percig még főzzük a mártást, és már használhatjuk is az isteni tésztákhoz.

Forrás: Taracooks

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás