Paradicsomos-gombás sült tészta sertéshússal

Recept Paradicsomos-gombás sült tészta sertéshússal
KÜLDÖTT KÉPEK

A tésztaféléket szerencsére számtalan módon el lehet készíteni. Nagyon hálás alapanyag, és a megfelelő tészta kiválasztásával a család minden tagjának örömet tudunk szerezni. Egyik nagy kedvencem a paradicsomos-gombás sült tészta sertéshússal. Többnyire akkor készítem, amikor időszűkében vagyok, mert nem vesz sok időt igénybe. A recept további nagy előnye, hogy nem kell ragaszkodnunk a fűszerekhez és a paradicsompüréhez, akár bolti, előre elkészített paradicsomos mártásokat is használhatunk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 csomagtészta (500 g)
500 gdarált hús
500 gcsiperkegomba
1 dbvöröshagyma
ízlés szerint só és bors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom
500 mlsűrített paradicsom vagy egyéb paradicsomos szósz
zsemlemorzsa
200 - 300 greszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a húst, addig főzzük, amíg a hús ki ne fehéredik és meg nem puhul. Ezalatt a gomba is megpuhul.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, fűszerezzük, pár percig együtt főzzük.
  4. Hozzáadjuk a főtt tésztát és elkeverjük.
  5. A tésztás keveréket kivajazott és zsemlemorzsával beszórt tálba tesszük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás