Paradicsomos-sajtos pulykamell
Újabb gyors recept a nyári napokra. A pulykamell szeleteket először sóztam és borsoztam, lepirítottam, sütőtálba tettem, majd hozzá láttam a „másodlagos” ízesítéshez. A bazsalikomos pestora esett a választás. Egyszerűen csak megkentem vele a szeleteket, rápakoltam a cherry paradicsomokat, végül az egészet sajttal fedtem le. A többi már csak a sütő dolga.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.8.2020
Kategória: Húsételek, Pulykahús, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gpulykamell
10 dbcherry paradicsom
100 gszeletelt sajt
bazsalikomos pesto
só, bors, olaj
- A pulykamellet vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- Mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk.
- Az előkészített hússzeleteket sütőtálba tesszük, szorosan egymás mellé. Mindegyik hússzeletet megkenjük a bazsalikomos pestoval, megpakoljuk a félbe vágott paradicsommal, végül lefedjük a sajtszelettel.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hasábborgunyával vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapékaná krůtí prsa s pestem a sýrem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS