Paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne

Gondot okoz az ebéd? Sok volt a finom megszokott fogásból, és kell egy kis változatosság? Akkor itt az ideje inspirációt meríteni a paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne receptjéből. Az elkészítése nagyon egyszerű, mert bizony nem marhahús van a paradicsomos szószban, hanem sonka. Ez nagyban megkönnyíti az elkészítését, ráadásul az időt is lerövidíti. A tésztalapokra paradicsomos szósz, besamel, szeletelt paradicsom és jó adag sajt kerül, a sütő pedig elvégzi a dolgát. Jó étvágyat!

Hozzáadta:admin, 13.5.2018
Kategória: Főételek
Paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne

Hozzávalók

Alap:
250 glasagne
2-3 dbnagyobb paradicsom
500 gsonka
300 greszelni való sajt
100 gGouda
2 gerezdfokhagyma
200 gvöröshagyma
2-3 ev. kanálolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint zöldfűszer
Besamel:
100 gvaj
5 ev. kanálfinomliszt
1 ltej
ízlés szerint bors
Szükségünk lesz még:
paradicsom

Elkészítés menete

  1. Az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát. Miután a sonka is megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a félbe vágott paradicsomokat (a héját előtte eltávolítottam). Kis lángon addig főzzük, amíg mártás állagú nem lesz. Ha a paradicsom mennyiség nem megfelelő és kevésnek tűnik a mártás, akkor sűrített paradicsommal javíthatunk az állagán. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszert, sózzuk és borsozzuk.
  2. Elkészítjük a besamelt. Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és sűrű mártást főzünk.
  3. Előkészítjük a sütőtálat. Az aljára rátesszük a lasagne tésztalapot, megkenjük a paradicsomos-hagymás mártással, besamellel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk (én két sajt keverékét használtam, ízlés dolga). Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején az utolsó réteg besamelmártás.
  4. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült, tetejét szeletelt paradicsommal és reszelt sajttal díszítjük. Visszatesszük a sütőbe, miután a sajt ráolvadt, kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk.

 

Forrás: Vk