Parasztburgonya

A parasztburgonya vegetariánus fogásnak is tökéletes, és azoknak is biztosan ízleni fog, akik csak éppen egy étkezésre ki akarják hagyni a húst. A hozzávalókat egy nagy sütőtálban egyben megsütjük, és már kész is. Köretnek is isteni. Húsimádóknak természetesen egy kevés szalonna is belecsempészhető, de én ettől most eltekintettem. Az elkészítése tényleg nem nehéz, csak felszeleteljük a burgonyát, rárakjuk a hozzávalókat, kedvünkre, ízesítjük, összeforgatjuk, és megsütjük. Ha pedig valakinek mégis kell a hús, akkor egy natúr csirkemellet is készíthetünk hozzá, amíg a burgonya sül.

Hozzáadta:, 14.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Parasztburgonya

Hozzávalók

1 kgburgonya
2 dbnagy fej vöröshagyma
250 gfriss csiperkegomba
200 ggouda sajt
1 szálkakukkfű
1 csokorpetrezselyem
4 ev. kanálolaj
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát hasábokra vágjuk, a gomba héját leszedjük és felnegyedeljük. A hagymát cikkekre vágjuk. Az egészet egy nagyobb sütőtálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, alaposan elkeverjük, a kakukkfüvet pedig a burgonya közé szúrjuk. A burgonyát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Mikor a burgonya már puha, rátesszük a szeletelt gouda sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.