TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Parasztburgonya
Parasztburgonya
Recept Parasztburgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A parasztburgonya vegetariánus fogásnak is tökéletes, és azoknak is biztosan ízleni fog, akik csak éppen egy étkezésre ki akarják hagyni a húst. A hozzávalókat egy nagy sütőtálban egyben megsütjük, és már kész is. Köretnek is isteni. Húsimádóknak természetesen egy kevés szalonna is belecsempészhető, de én ettől most eltekintettem. Az elkészítése tényleg nem nehéz, csak felszeleteljük a burgonyát, rárakjuk a hozzávalókat, kedvünkre, ízesítjük, összeforgatjuk, és megsütjük. Ha pedig valakinek mégis kell a hús, akkor egy natúr csirkemellet is készíthetünk hozzá, amíg a burgonya sül.

Viki78    ·   14.2.2017

Parasztburgonya

A parasztburgonya vegetariánus fogásnak is tökéletes, és azoknak is biztosan ízleni fog, akik csak éppen egy étkezésre ki akarják hagyni a húst. A hozzávalókat egy nagy sütőtálban egyben megsütjük, és már kész is. Köretnek is isteni. Húsimádóknak természetesen egy kevés szalonna is belecsempészhető, de én ettől most eltekintettem. Az elkészítése tényleg nem nehéz, csak felszeleteljük a burgonyát, rárakjuk a hozzávalókat, kedvünkre, ízesítjük, összeforgatjuk, és megsütjük. Ha pedig valakinek mégis kell a hús, akkor egy natúr csirkemellet is készíthetünk hozzá, amíg a burgonya sül.

Alapanyagok
1 kg
burgonya
2 db
nagy fej vöröshagyma
250 g
friss csiperkegomba
200 g
gouda sajt
1 szál
kakukkfű
1 csokor
petrezselyem
4 ev. kanál
olaj
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát hasábokra vágjuk, a gomba héját leszedjük és felnegyedeljük. A hagymát cikkekre vágjuk. Az egészet egy nagyobb sütőtálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, alaposan elkeverjük, a kakukkfüvet pedig a burgonya közé szúrjuk. A burgonyát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Mikor a burgonya már puha, rátesszük a szeletelt gouda sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása