Parasztburgonya

Recept Parasztburgonya

Hozzáadta: Viki78, 14.2.2017

Kategória: Köretek, Tepsis burgonya, Burgonya, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A parasztburgonya vegetariánus fogásnak is tökéletes, és azoknak is biztosan ízleni fog, akik csak éppen egy étkezésre ki akarják hagyni a húst. A hozzávalókat egy nagy sütőtálban egyben megsütjük, és már kész is. Köretnek is isteni. Húsimádóknak természetesen egy kevés szalonna is belecsempészhető, de én ettől most eltekintettem. Az elkészítése tényleg nem nehéz, csak felszeleteljük a burgonyát, rárakjuk a hozzávalókat, kedvünkre, ízesítjük, összeforgatjuk, és megsütjük. Ha pedig valakinek mégis kell a hús, akkor egy natúr csirkemellet is készíthetünk hozzá, amíg a burgonya sül.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 14.2.2017

Kategória: Köretek, Tepsis burgonya, Burgonya, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

1 kgburgonya
2 dbnagy fej vöröshagyma
250 gfriss csiperkegomba
200 ggouda sajt
1 szálkakukkfű
1 csokorpetrezselyem
4 ev. kanálolaj
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát hasábokra vágjuk, a gomba héját leszedjük és felnegyedeljük. A hagymát cikkekre vágjuk. Az egészet egy nagyobb sütőtálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, alaposan elkeverjük, a kakukkfüvet pedig a burgonya közé szúrjuk. A burgonyát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Mikor a burgonya már puha, rátesszük a szeletelt gouda sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás