Párizsi kalács

Recept Párizsi kalács

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni finomság. Kelt tészta, közepén egy jó nagy réteg finom tejszínes krémmel.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 grétesliszt
250 gbúzafinomliszt
150 mllangyos tej
3 evőkanálporcukor
1 dbtojás
30 gfriss élesztő
4 evőkanálvíz
250 mlmajonéz
csipet

Morzsa:

30 gvaj
30 gporcukor
50 grétesliszt

Krém:

200 mltej
1 csomagvaníliacukor
100 ghideg tej
1,5 evőkanálkeményítő
3 evőkanálporcukor
500 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló

Kenéshez:

1 dbtojássárga
kevés tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 100 ml langyos tejhez adunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az élesztőt a többi hozzávalóval együtt alaposan eldolgozzuk. A sima állagú tésztát lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem kel.
  2. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Mindegyikből golyót formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük (tepsinként 4-et), majd kezünkkel kilapítjuk. Tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, morzsával megszórjuk, további 40 percig pihentetjük. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  3. A morzsához a vajat, porcukrot, lisztet eldolgozzuk.
  4. A krémhez 3 evőkanál tejben feloldjuk a keményítőt. A maradék tejet, vajat, porcukrot, vaníliacukrot edénybe tesszük és addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ezt is beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
  5. A krémet süteményes zsákba töltjük. A megsült kalácsokat félbe vágjuk, krémmel megtöltjük. Hűtőbe tesszük, amikor pedig a krém teljesen megkötött, tálaljuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás