A 100 ml langyos tejhez adunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az élesztőt a többi hozzávalóval együtt alaposan eldolgozzuk. A sima állagú tésztát lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem kel.
A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Mindegyikből golyót formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük (tepsinként 4-et), majd kezünkkel kilapítjuk. Tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, morzsával megszórjuk, további 40 percig pihentetjük. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
A morzsához a vajat, porcukrot, lisztet eldolgozzuk.
A krémhez 3 evőkanál tejben feloldjuk a keményítőt. A maradék tejet, vajat, porcukrot, vaníliacukrot edénybe tesszük és addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ezt is beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
A krémet süteményes zsákba töltjük. A megsült kalácsokat félbe vágjuk, krémmel megtöltjük. Hűtőbe tesszük, amikor pedig a krém teljesen megkötött, tálaljuk. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának