TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Párizsi kalács
Párizsi kalács
Recept Párizsi kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Párizsi kalács

Isteni finomság. Kelt tészta, közepén egy jó nagy réteg finom tejszínes krémmel.

Alapanyagok

Tészta:

250 g
rétesliszt
250 g
búzafinomliszt
150 ml
langyos tej
3 evőkanál
porcukor
1 db
tojás
30 g
friss élesztő
4 evőkanál
víz
250 ml
majonéz
csipet

Morzsa:

30 g
vaj
30 g
porcukor
50 g
rétesliszt

Krém:

200 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
100 g
hideg tej
1,5 evőkanál
keményítő
3 evőkanál
porcukor
500 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló

Kenéshez:

1 db
tojássárga
kevés tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 100 ml langyos tejhez adunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az élesztőt a többi hozzávalóval együtt alaposan eldolgozzuk. A sima állagú tésztát lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem kel.
  2. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Mindegyikből golyót formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük (tepsinként 4-et), majd kezünkkel kilapítjuk. Tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, morzsával megszórjuk, további 40 percig pihentetjük. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  3. A morzsához a vajat, porcukrot, lisztet eldolgozzuk.
  4. A krémhez 3 evőkanál tejben feloldjuk a keményítőt. A maradék tejet, vajat, porcukrot, vaníliacukrot edénybe tesszük és addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ezt is beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
  5. A krémet süteményes zsákba töltjük. A megsült kalácsokat félbe vágjuk, krémmel megtöltjük. Hűtőbe tesszük, amikor pedig a krém teljesen megkötött, tálaljuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása