Párizsi kifli ellenállhatatlan krémmel

Recept Párizsi kifli ellenállhatatlan krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik nagy kedvencem a párizsi kifli. A puha tészta, a tökéletes krém és a csoki házasítása tökéletes! Ebből a finomságból nem is érdemes keveset készíteni, minél több van belőle, annál jobb. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gdarált dió
300 gporcukor
100 grétesliszt
2 dbtojás

Krém:

2 dbtojás
120 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
Ízlés szerintrum

Öntet:

150 gfőzőcsoki
75 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Krém:
    A tojást, porcukrot, vaníliacukrot gőzfürdő felett kb. 20 percig verjük. Kihűtjük. A vajat habosra verjük, ezt is beledolgozzuk a kihűlt tojásos alapba. Utolsó lépésben adjuk hozzá a rumot.
  2. Tészta:
    A hozzávalókból tésztát készítünk. Ha túl ragadós, akkor adhatunk hozzá még lisztet. A tésztát pár órát is pihentethetjük.
  3. A tésztát 5-8 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kifliket, tepsire tesszük, 170 fokon pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. Kihűtjük, rávisszük a krémet. Hűtőbe tesszük, majd amikor már kellően hideg, csokiöntetbe mártjuk (a csokit és margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás