TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Párizsi kifli ellenállhatatlan krémmel
Párizsi kifli ellenállhatatlan krémmel
Recept Párizsi kifli ellenállhatatlan krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik nagy kedvencem a párizsi kifli. A puha tészta, a tökéletes krém és a csoki házasítása tökéletes! Ebből a finomságból nem is érdemes keveset készíteni, minél több van belőle, annál jobb. Szerző: Petra H.

TopPetra TopPetra    ·   20.2.2022

Párizsi kifli ellenállhatatlan krémmel

Az egyik nagy kedvencem a párizsi kifli. A puha tészta, a tökéletes krém és a csoki házasítása tökéletes! Ebből a finomságból nem is érdemes keveset készíteni, minél több van belőle, annál jobb. Szerző: Petra H.

Alapanyagok

Tészta:

300 g
darált dió
300 g
porcukor
100 g
rétesliszt
2 db
tojás

Krém:

2 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
Ízlés szerint
rum

Öntet:

150 g
főzőcsoki
75 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Krém:
    A tojást, porcukrot, vaníliacukrot gőzfürdő felett kb. 20 percig verjük. Kihűtjük. A vajat habosra verjük, ezt is beledolgozzuk a kihűlt tojásos alapba. Utolsó lépésben adjuk hozzá a rumot.
  2. Tészta:
    A hozzávalókból tésztát készítünk. Ha túl ragadós, akkor adhatunk hozzá még lisztet. A tésztát pár órát is pihentethetjük.
  3. A tésztát 5-8 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kifliket, tepsire tesszük, 170 fokon pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. Kihűtjük, rávisszük a krémet. Hűtőbe tesszük, majd amikor már kellően hideg, csokiöntetbe mártjuk (a csokit és margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása