TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Párizsi kifli
Párizsi kifli
Recept Párizsi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   19.11.2017

Párizsi kifli

A puha, lágy krémes sütemények egyik hercegnője a párizsi kifli. Nálunk nagyon nagy népszerűségnek örvend, megkoronázza az ünnepeket. A tésztája tojáshabból készül, amit inkább szárítunk, majd sütünk. Erre töltjük a lágy krémet, végül csokoládéval bevonjuk és élvezzük az ízeket. Az egyetlen hibája, hogy a család rögtön rácsal és elsőként tűnik el a süteményestálról. Az biztos, hogy ezt a finomságok kell a legtöbbször utántöltenem.

45 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
200 g
porcukor
200 g
darált dió

Töltelék:

4 db
tojás
200 g
porcukor
1.5 ev. kanál
kakaó
200 g
vaj

Szükségünk lesz még:

főzőcsoki
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
  2. A masszából vízbe mártogatott kanállal kis kifliket formázunk (sütőpapírral kibélelt tepsin), majd megsütjük (90-100 fokon, inkább szárítjuk, mint sütjük, 2-3 órát).
  3. Gyorsan kell dolgozni, mert a massza gyorsan megköt – ha kell, akkor nyomózsákba töltjük a masszát és azzal formázzuk meg a kifliket.
  4. A töltelékhez a tojást és cukorral és a kakaóval gőzfürdő felett felverjük. Akkor jó, ha a massza már szirupos állagú. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a kakaós masszát és lágy állagú krémmé dolgozzuk. A krémet habzsákba töltjük és rányomjuk a megsült kiflikre.
  5. A csokoládét a margarinnal együtt felolvasztjuk, és ezzel a szósszal vonjuk be a kifliket. Nem árt, ha az öntet kissé lehűlt és nem forró.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása