Párizsi kifli

Hozzáadta: Babu27, 19.11.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Párizsi kiflik, Vaníliás kiflik, Tészták, Égetett tészta
A puha, lágy krémes sütemények egyik hercegnője a párizsi kifli. Nálunk nagyon nagy népszerűségnek örvend, megkoronázza az ünnepeket. A tésztája tojáshabból készül, amit inkább szárítunk, majd sütünk. Erre töltjük a lágy krémet, végül csokoládéval bevonjuk és élvezzük az ízeket. Az egyetlen hibája, hogy a család rögtön rácsal és elsőként tűnik el a süteményestálról. Az biztos, hogy ezt a finomságok kell a legtöbbször utántöltenem.
Hozzáadta: Babu27, 19.11.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Párizsi kiflik, Vaníliás kiflik, Tészták, Égetett tészta
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Szükségünk lesz még:
- A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
- A masszából vízbe mártogatott kanállal kis kifliket formázunk (sütőpapírral kibélelt tepsin), majd megsütjük (90-100 fokon, inkább szárítjuk, mint sütjük, 2-3 órát).
- Gyorsan kell dolgozni, mert a massza gyorsan megköt – ha kell, akkor nyomózsákba töltjük a masszát és azzal formázzuk meg a kifliket.
- A töltelékhez a tojást és cukorral és a kakaóval gőzfürdő felett felverjük. Akkor jó, ha a massza már szirupos állagú. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a kakaós masszát és lágy állagú krémmé dolgozzuk. A krémet habzsákba töltjük és rányomjuk a megsült kiflikre.
- A csokoládét a margarinnal együtt felolvasztjuk, és ezzel a szósszal vonjuk be a kifliket. Nem árt, ha az öntet kissé lehűlt és nem forró.
Forrás: Pečené, varené s Ivou