Párizsi kifli

Néha megkívánom a párizsi kiflit, mert egyszerűen imádom a lágy krémet és a csokiöntetet, nem is beszélve a finom tésztáról. Ráadásul a kifliket én formázom, így nagyobbakra vagy kisebbekre is készíthetem. A tésztát süteményes zsákba nyomom és már készítem is őket. Amíg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Titka, hogy hűtőszerkénybe kell tenni, hogy jó hideg legyen, majd a csokiöntetbe mártás előtt is hűtőszekrénybe teszem. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Párizsi kifli

Hozzávalók

Tészta:
1 dbtojás
100 gporcukor
100 gdarált dió
1 ev. kanálbúzafinomliszt
Krém:
1 dbtojás
40 gkristálycukor
10 gkakaó
80 gvaj
Öntet:
100 gcsokoládé
1 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit kézi robotgéppel egységes masszává dolgozzuk, majd süteményes zsákba töltjük. Ezzel formázzuk meg a kifliket a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  2. A kifliket 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Mivel minden sütő másképp működik, érdemes leellenőrizni, hogy a tészta megsült-e.
  3. A tojást a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaót és ezzel is elkeverjük. A masszát kihűtjük, majd hozzáadjuk a habosra vert vajat. A krémet is süteményes zsákba töltjük, 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A lehűlt krémet rávisszük a kiflik tetejére, majd hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már kellően lehűlt, a krémes felét belemártjuk az öntetbe (a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük az olajjal).