Párizsi kifli

Recept Párizsi kifli

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2021

Kategória: Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek, Párizsi kiflik

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy elkészítsem a párizsi kiflit. Ez a finomság télen és nyáron is egyaránt finom. Szinte kozmikus gyorsasággal puszilták be a gyerekek, de a férjem sem panaszkodhatott. Naivan azt hittem, hogy azért egy-két darab nekem is marad, de sajnos elég hamar rá kellett jöjjek, ez nem lesz így. Azért egyet magamnak is megmentettem. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2021

Kategória: Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek, Párizsi kiflik

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 dbtojás
250 gporcukor
300 gdarált dió

Krém:

4 dbtojássárga
1 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
150 gporcukor

Öntet:

100 gmargarin
200 gfőzőcsoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 2 db tojást és 250 g porcukrot felverjük. Kézi robotgéppel érdemes dolgozni. Amikor már elkészült a cukros-tojásos hab, hozzáadjuk a 300 g darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, ezzel formázzuk meg a sütőpapírral kibélelt tepsire a kifliket. 160 fokra előmelegített tepsibe tesszük, 20 percig sütjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A 4 tojássárgát, 1 db tojást, 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot gőz felett felverjük. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a 150 g porcukorral eldolgozott puha vajat. A kapott krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a megsült tésztára. Hűtőszekrénybe tesszük, majd amikor a krém már szépen megkötött, csokiöntetbe mártjuk.
  4. A csokiöntethez a 100 g margarint és a 200 g csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu original

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás