TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Párizsi kiflik Párizsi kifli
Párizsi kifli
Recept Párizsi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy elkészítsem a párizsi kiflit. Ez a finomság télen és nyáron is egyaránt finom. Szinte kozmikus gyorsasággal puszilták be a gyerekek, de a férjem sem panaszkodhatott. Naivan azt hittem, hogy azért egy-két darab nekem is marad, de sajnos elég hamar rá kellett jöjjek, ez nem lesz így. Azért egyet magamnak is megmentettem. Szerző: Haanka

TopPetra TopPetra    ·   1.5.2021

Párizsi kifli

Nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy elkészítsem a párizsi kiflit. Ez a finomság télen és nyáron is egyaránt finom. Szinte kozmikus gyorsasággal puszilták be a gyerekek, de a férjem sem panaszkodhatott. Naivan azt hittem, hogy azért egy-két darab nekem is marad, de sajnos elég hamar rá kellett jöjjek, ez nem lesz így. Azért egyet magamnak is megmentettem. Szerző: Haanka

Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
250 g
porcukor
300 g
darált dió

Krém:

4 db
tojássárga
1 db
tojás
3 ev. kanál
kakaó
3 ev. kanál
kristálycukor
250 g
vaj
150 g
porcukor

Öntet:

100 g
margarin
200 g
főzőcsoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 2 db tojást és 250 g porcukrot felverjük. Kézi robotgéppel érdemes dolgozni. Amikor már elkészült a cukros-tojásos hab, hozzáadjuk a 300 g darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, ezzel formázzuk meg a sütőpapírral kibélelt tepsire a kifliket. 160 fokra előmelegített tepsibe tesszük, 20 percig sütjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A 4 tojássárgát, 1 db tojást, 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot gőz felett felverjük. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a 150 g porcukorral eldolgozott puha vajat. A kapott krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a megsült tésztára. Hűtőszekrénybe tesszük, majd amikor a krém már szépen megkötött, csokiöntetbe mártjuk.
  4. A csokiöntethez a 100 g margarint és a 200 g csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu original

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása