Párizsi kiflik

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Párizsi kiflik, Vaníliás kiflik
KÜLDÖTT KÉPEK
A klasszikus párizsi kiflik elkészítésének receptje – omlós tészta, párizsi krém, olvadó csokoládé. Ennek senki sem tud ellenállni. Nemcsak az esküvői lakomák elengedhetetlen édessége, hanem az ünnepi asztal különlegessége. A kész édesség nagyon látványos, és nem csoda, ha a család és vendégek szinte két kézzel csapnak le rá. Személyes tapasztalat, hogy egy adag sosem elég.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Párizsi kiflik, Vaníliás kiflik
ALAPANYAGOK
Tésztához:
2 dbtojás
250 gporcukor
150 gdarált dió
150 gdarált mandula
Párizsi krém:
500 mlhabtejszín
150 gkristálycukor
5 ev. kanálkakaó
200 gminőségi étcsokoládé
250 gvaj
- A tojást a cukorral, kézi robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a darált diót és mandulát. A sütőt 140 fokra és légkeverésre állítjuk. A tésztát habzsákba töltjük és 7-10 cm hosszú „hengereket” nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután a tésztát 20 perc alatt készre – aranyszínűre sütjük.
- * TIPP: az eredeti receptben apróra vágott mogyoró szerepel, de én ezt dió és mandula keverékével helyettesítettem. Sajnos allergiás vagyok a mogyoróra.
- Folyamatos kevergetés mellett a tejszínt összefőzzük a cukorral és kakaóval. Levesszük a tűzről, majd beletörjük a csokoládét. Miután a csokoládé elolvadt, hozzáadjuk a vajat és kihűtjük. A hűlés során a krémet párszor elkeverjük. A kihűlt krémet hűtőbe tesszük, másnak kézi robotgéppel elkeverjük, majd habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a megsült kifliket. A krémes kifliket hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed, majd csokoládéöntettel díszítjük.
- A receptért megjelentetéséért és megosztásáért köszönet kiváló szakácsunknak – RenyNaty A-nak.
Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS