Párizsi krémmel töltött roló

Recept Párizsi krémmel töltött roló

Hozzáadta: TopPetra, 22.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ki ne szeretné a csokit és a habrolót? Ez a recept ennek a két finomságnak a házasítása. Tökéletes!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Krém:

100 gétcsokoládé
250 mlhabtejszín

Leveles tészta

Kell még:

Tojás kenéshez
Darált mogyoró vagy dió szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A párizsi krém alapját előző nap elkészítjük. A tejszínt edénybe öntjük, beletorük a csokit és addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük, legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kicsomagoljuk, csíkokra vágjuk, majd rolóformákra csavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, aprított vagy darált mogyoróval megszórjuk. 200 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  3. A csokis habtejszínt habbá verjük, süteményes zsákba töltjük, ezzel töltjük meg a rolókat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás