TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Párizsi krémmel töltött roló
Párizsi krémmel töltött roló
Recept Párizsi krémmel töltött roló
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.3.2022

Párizsi krémmel töltött roló

Ki ne szeretné a csokit és a habrolót? Ez a recept ennek a két finomságnak a házasítása. Tökéletes!

20 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Krém:

100 g
étcsokoládé
250 ml
habtejszín

Leveles tészta

Kell még:

Tojás kenéshez
Darált mogyoró vagy dió szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A párizsi krém alapját előző nap elkészítjük. A tejszínt edénybe öntjük, beletorük a csokit és addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük, legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kicsomagoljuk, csíkokra vágjuk, majd rolóformákra csavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, aprított vagy darált mogyoróval megszórjuk. 200 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  3. A csokis habtejszínt habbá verjük, süteményes zsákba töltjük, ezzel töltjük meg a rolókat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása