Párizsi mini falatkák

Finom, puha, krémes kis sütemények a mindennapokra, vendégsébe, ünnepekre. A párizsi mini falatkák minden eseményen megállják a helyüket. Ez köszönhető a puha, diós tésztának, az eszméletlenül finom krémnek, na és persze a csokiöntetnek a tetején. Érdemes rögtön két tepsivel készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy! Én ha magam vagyok otthon, pár falatot tányérra teszek, és egy csésze gőzölgő kávéhoz fogyasztom. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 17.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Párizsi mini falatkák

Hozzávalók

Alap:
2 dbtojás
250 gporcukor
300 gdarált dió
Krém:
4 dbtojássárga
1 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálcukor
250 gvaj
150 gporcukor
Öntet:
100 g100% növényi alapú margarin
200 gfőzőcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A két egész tojást a porcukorral a legmagasabb fokozaton felverjük, majd belekeverjük a darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba tesszük és a sütőpapírral kibélelt tepsire ezzel nyomjuk rá a kis golyókat. 160 fokon 20 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a 4 tojássárágát, a tojást, a kakaót és a cukrot gőzfürdő felett felverjük. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a puha vajat és a porcukrot.
  4. A krémet ismét nyomózsákba töltjük, ezzel visszük fel a tésztára a krémet. Megvárjuk, míg a krém megköt (érdemes hűvös helyre tenni), majd belemártjuk a csokiöntetbe (gőzfürdő felett felolvasztjuk a margarint és étcsokoládét, majd kissé kihűtjük).

 

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL