TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Párizsi kiflik Párizsi mini falatkák
Párizsi mini falatkák
Recept Párizsi mini falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, puha, krémes kis sütemények a mindennapokra, vendégsébe, ünnepekre. A párizsi mini falatkák minden eseményen megállják a helyüket. Ez köszönhető a puha, diós tésztának, az eszméletlenül finom krémnek, na és persze a csokiöntetnek a tetején. Érdemes rögtön két tepsivel készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy! Én ha magam vagyok otthon, pár falatot tányérra teszek, és egy csésze gőzölgő kávéhoz fogyasztom. Szerző: Haanka

TopPetra TopPetra    ·   17.5.2018

Párizsi mini falatkák

Finom, puha, krémes kis sütemények a mindennapokra, vendégsébe, ünnepekre. A párizsi mini falatkák minden eseményen megállják a helyüket. Ez köszönhető a puha, diós tésztának, az eszméletlenül finom krémnek, na és persze a csokiöntetnek a tetején. Érdemes rögtön két tepsivel készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy! Én ha magam vagyok otthon, pár falatot tányérra teszek, és egy csésze gőzölgő kávéhoz fogyasztom. Szerző: Haanka

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

2 db
tojás
250 g
porcukor
300 g
darált dió

Krém:

4 db
tojássárga
1 db
tojás
3 ev. kanál
kakaó
3 ev. kanál
cukor
250 g
vaj
150 g
porcukor

Öntet:

100 g
100% növényi alapú margarin
200 g
főzőcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A két egész tojást a porcukorral a legmagasabb fokozaton felverjük, majd belekeverjük a darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba tesszük és a sütőpapírral kibélelt tepsire ezzel nyomjuk rá a kis golyókat. 160 fokon 20 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a 4 tojássárágát, a tojást, a kakaót és a cukrot gőzfürdő felett felverjük. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a puha vajat és a porcukrot.
  4. A krémet ismét nyomózsákba töltjük, ezzel visszük fel a tésztára a krémet. Megvárjuk, míg a krém megköt (érdemes hűvös helyre tenni), majd belemártjuk a csokiöntetbe (gőzfürdő felett felolvasztjuk a margarint és étcsokoládét, majd kissé kihűtjük).

 

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása