Párizsi mini falatkák
Finom, puha, krémes kis sütemények a mindennapokra, vendégsébe, ünnepekre. A párizsi mini falatkák minden eseményen megállják a helyüket. Ez köszönhető a puha, diós tésztának, az eszméletlenül finom krémnek, na és persze a csokiöntetnek a tetején. Érdemes rögtön két tepsivel készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy! Én ha magam vagyok otthon, pár falatot tányérra teszek, és egy csésze gőzölgő kávéhoz fogyasztom. Szerző: Haanka
Hozzávalók
Alap:2 dbtojás
250 gporcukor
300 gdarált dió
Krém:4 dbtojássárga
1 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálcukor
250 gvaj
150 gporcukor
Öntet:100 g100% növényi alapú margarin
200 gfőzőcsokoládé
Elkészítés menete
- A két egész tojást a porcukorral a legmagasabb fokozaton felverjük, majd belekeverjük a darált diót.
- A tésztát süteményes zsákba tesszük és a sütőpapírral kibélelt tepsire ezzel nyomjuk rá a kis golyókat. 160 fokon 20 percig sütjük.
- Elkészítjük a krémet: a 4 tojássárágát, a tojást, a kakaót és a cukrot gőzfürdő felett felverjük. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a puha vajat és a porcukrot.
- A krémet ismét nyomózsákba töltjük, ezzel visszük fel a tésztára a krémet. Megvárjuk, míg a krém megköt (érdemes hűvös helyre tenni), majd belemártjuk a csokiöntetbe (gőzfürdő felett felolvasztjuk a margarint és étcsokoládét, majd kissé kihűtjük).
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL