Párolt karfiol zöldségekkel

Szerintem ez akár diétába is beilleszthető. A párolt karfiol a zöldségekkel tökéletes köret! A karfiol mellett hagyma, paprika és gomba is helyet kapott, na meg persze a finom fűszerek. Az ízesítés csakis rajtunk múlik. A karfiol szerencsére hálás alapanyag, és elég sok fűszerrel elkészíthető. Önmagában is nagyon finom, de tökéletes köret húsokhoz, vagy akár tésztákhoz is ideális húsmentes feltét.

Hozzáadta:, 8.10.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Párolt karfiol zöldségekkel

Hozzávalók

300 gkarfiol
200 ggomba (csiperke)
1 dbkápia paprika
1 dbvöröshagyma
4 ev. kanálolaj
ízlés szerint só és bors
1 kv. kanálcitromlé
csipet őrölt koriandermag
1 kv. kanálőrölt római kömény

Elkészítés menete

  1. Wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és megpirítjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
  3. A megtisztított gombát negyedekre vágjuk, a paprikát kockázzuk, ezeket is hozzáadjuk a hagymás-karfiolos alaphoz. Sóval, borssal, koriandermaggal, római köménnyel, citromlével ízesítjük, lefedjük, és kis lángon kb. 15-20 percig pároljuk. Ha kell, akkor kevés vízzel felönthetjük.
  4. Amikor már a zöldségek puhák, megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Önmagában is nagyon finom, de tökéletes köret húsokhoz, vagy akár tésztákra feltétnek.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)