Párolt karfiol zöldségekkel
Szerintem ez akár diétába is beilleszthető. A párolt karfiol a zöldségekkel tökéletes köret! A karfiol mellett hagyma, paprika és gomba is helyet kapott, na meg persze a finom fűszerek. Az ízesítés csakis rajtunk múlik. A karfiol szerencsére hálás alapanyag, és elég sok fűszerrel elkészíthető. Önmagában is nagyon finom, de tökéletes köret húsokhoz, vagy akár tésztákhoz is ideális húsmentes feltét.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.10.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gkarfiol
200 ggomba (csiperke)
1 dbkápia paprika
1 dbvöröshagyma
4 ev. kanálolaj
ízlés szerint só és bors
1 kv. kanálcitromlé
csipet őrölt koriandermag
1 kv. kanálőrölt római kömény
- Wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és megpirítjuk.
- A karfiolt rózsáira szedjük, apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
- A megtisztított gombát negyedekre vágjuk, a paprikát kockázzuk, ezeket is hozzáadjuk a hagymás-karfiolos alaphoz. Sóval, borssal, koriandermaggal, római köménnyel, citromlével ízesítjük, lefedjük, és kis lángon kb. 15-20 percig pároljuk. Ha kell, akkor kevés vízzel felönthetjük.
- Amikor már a zöldségek puhák, megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.
- Önmagában is nagyon finom, de tökéletes köret húsokhoz, vagy akár tésztákra feltétnek.
Szerző: Naďa I. (Rebeka)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS