Párolt knédli kelt tésztából

Recept Párolt knédli kelt tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Knédlik és zsemlegombócok, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű köret, akár kezdő szakácsoknak. Elismerem, először én is féltem a knédli és gőzgombóc elkészítésétől, de szerencsére ezen túlléptem. Érdemes kipróbálni! Szerző: Blazka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Knédlik és zsemlegombócok, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgrétesliszt
2 kv. kanál
1 kockaélesztő
1 dbtojás
600 mltej
1 ev. kanálsertészsír

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kevés tejet felmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kis kanál cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Tésztává gyúrjuk, fél órát kelesztjük.
  3. A kelesztést követően megformázzuk a knédliket (4 db jött ki nekem ebből a mennyiségből), majd gőz felett kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás