TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Párolt knédli kelt tésztából
Párolt knédli kelt tésztából
Recept Párolt knédli kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.9.2021

Párolt knédli kelt tésztából

Egyszerű köret, akár kezdő szakácsoknak. Elismerem, először én is féltem a knédli és gőzgombóc elkészítésétől, de szerencsére ezen túlléptem. Érdemes kipróbálni! Szerző: Blazka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
rétesliszt
2 kv. kanál
1 kocka
élesztő
1 db
tojás
600 ml
tej
1 ev. kanál
sertészsír
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kevés tejet felmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kis kanál cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Tésztává gyúrjuk, fél órát kelesztjük.
  3. A kelesztést követően megformázzuk a knédliket (4 db jött ki nekem ebből a mennyiségből), majd gőz felett kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása