Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával

Ha valami tartalmas és finom ételre vágyunk, akkor mindenképp érdemes elkészíteni a párolt marhalapockát sárgarépával és káposztával. A puhára párolt, ízletes hús nagyon jó párost alkot a répás káposztával. Általában főtt burgonyával tálalom, de knédlivel is kiváló. Férjem egyenesen imádja, egyszerűen odavan a szaftos marhahúsért. Mivel a gyerekek is nagyon szeretik, igyekszem többször elkészíteni.

Hozzáadta:, 16.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával

Hozzávalók

Húshoz:
400 gmarhalapocka
50 gszalonna
1 dbvöröshagyma
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálzsír
2 ev. kanálbúzafinomliszt
frissen őrölt feketebors
marha alaplé
Káposztához:
1 dbkisebb fej káposzta
1 dbnagyobb sárgarépa
2 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálvaj
1 ev. kanálbúzafinomliszt
só, bors

Elkészítés menete

  1. A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázzuk vöröshagymát és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd a hússzeleteket mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított hússzeleteket felöntjük 250 ml alaplével, majd lefedve puhára pároljuk. Miután a hús megpuhult, kivesszük, majd a főzőlevet botmixerrel eldolgozzuk, lepasszírozzuk, felforraljuk és hozzáadjuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd visszatesszük a hússzeleteket.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A káposzta külső leeleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk. A káposztát felszeleteljük. A répát lereszeljük. A káposztát a répával elkeverjük, majd sós vízben feltesszük főni. Forrástó számított kb. 10-12 percig főzzük. A zöldséget leszűrjük (kb. 1 deci főzőlevet félreteszünk), majd jeges vízbe tesszük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk. Hozzáadjuk a répás káposztát, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval ízesítjük. Felöntjük a félretett főzőlével, pár percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd a hússal tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)