TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával
Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával
Recept Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   16.7.2017

Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával

Ha valami tartalmas és finom ételre vágyunk, akkor mindenképp érdemes elkészíteni a párolt marhalapockát sárgarépával és káposztával. A puhára párolt, ízletes hús nagyon jó párost alkot a répás káposztával. Általában főtt burgonyával tálalom, de knédlivel is kiváló. Férjem egyenesen imádja, egyszerűen odavan a szaftos marhahúsért. Mivel a gyerekek is nagyon szeretik, igyekszem többször elkészíteni.

Alapanyagok

Húshoz:

400 g
marhalapocka
50 g
szalonna
1 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
zsír
2 ev. kanál
búzafinomliszt
frissen őrölt feketebors
marha alaplé

Káposztához:

1 db
kisebb fej káposzta
1 db
nagyobb sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
3 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
búzafinomliszt
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázzuk vöröshagymát és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd a hússzeleteket mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított hússzeleteket felöntjük 250 ml alaplével, majd lefedve puhára pároljuk. Miután a hús megpuhult, kivesszük, majd a főzőlevet botmixerrel eldolgozzuk, lepasszírozzuk, felforraljuk és hozzáadjuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd visszatesszük a hússzeleteket.
  2. A káposzta külső leeleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk. A káposztát felszeleteljük. A répát lereszeljük. A káposztát a répával elkeverjük, majd sós vízben feltesszük főni. Forrástó számított kb. 10-12 percig főzzük. A zöldséget leszűrjük (kb. 1 deci főzőlevet félreteszünk), majd jeges vízbe tesszük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk. Hozzáadjuk a répás káposztát, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval ízesítjük. Felöntjük a félretett főzőlével, pár percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd a hússal tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása