Penne darált hússal, paradicsomos mártással

Recept Penne darált hússal, paradicsomos mártással
KÜLDÖTT KÉPEK

A tészta a húson és paradicsomon kívül kap még fokhagymát és sajtot is. Ricotta, parmezán és mozzarella sajt volt a választás. A tészta típusa, formája szerintem ízlés dolga. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

450 gpenne tészta
2 evőkanálolívaolaj
3 gerezdfokhagyma
1 dbvöröshagyma
2 dbkolbász (elhagyható)
250 gparadicsompüré
250 gdarált marha vagy darált sertés
10 dbkoktélparadicsom
2 kávéskanáloregano
1/2 kávéskanálpaprikakrém
250 griccotta
1,5 bögrereszelt mozzarella
1/2 bögrereszelt parmezán
1 dbtojás
só, bors, friss petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát félkeményre főzzük.
  2. Az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megporítjuk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, a karikázott kolbászt és a darált húst is. Puhára főzzük.
  3. Belekerül a félbe vágott paradicsom, a paradicsompüré, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul, vagy egyenesen szét nem fő.
  4. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A sütőtálat olajjal kikenjük. A sajtokat tálba szórjuk, tojással elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  5. A tésztát elkeverjük a sajtos keverékkel, majd hozzáadjuk a húsos-paradicsomos mártás felét. Ezzel ismét elkeverjük. A tésztát sütőtálba tesszük, elegyengetjük. Tetejére öntjük a maradék paradicsomos-húsos mártást, a tetejére még szórhatunk friss mozzarellát.
  6. 20 percig sütjük. Miután megsült, friss petrezselyemzölddel megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás