Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Hozzáadta: TopPetra, 24.8.2018
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Knédlik és zsemlegombócok
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha egy kis változatosságra vágyunk a köretek területén és van otthon száraz, öreg kenyér, akkor érdemes elkészíteni a petrezselmyes-oregánós knédlit. A masszát nagyon könnyű összeállítani. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, majd elkeverjük a kenyérrel, tejjel, tojással és fűszerekkel. Ahogy az a címben is szerepel, petrezselyemzöldet, oregánót használtam, amit egy kevés szerecsendióval, sóval és borssal tuningoltam. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.8.2018
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Knédlik és zsemlegombócok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 göregebb kenyér
2 dbtojás
3 db vöröshagyma
4 szeletsonka vagy szalonna
szükség szerint tej
só, bors
szerecsendió
oregánó
petrezselyemzöld
- Az öregebb kenyeret felkockázzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót.
- A vöröshagymát felkockázzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott sonkát vagy szalonnát és együtt pirítjük. Amikor elkészült, hozzáadjuk a kenyérhez. A tojást felverjük és ezt is hozzáadjuk a masszához.
- Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy masszív, ragacsos masszát kapjunk. Miután az állaga már megfelelő, 15-20 percig pihentetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS