Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Ha egy kis változatosságra vágyunk a köretek területén és van otthon száraz, öreg kenyér, akkor érdemes elkészíteni a petrezselmyes-oregánós knédlit. A masszát nagyon könnyű összeállítani. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, majd elkeverjük a kenyérrel, tejjel, tojással és fűszerekkel. Ahogy az a címben is szerepel, petrezselyemzöldet, oregánót használtam, amit egy kevés szerecsendióval, sóval és borssal tuningoltam. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.8.2018
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 göregebb kenyér
2 dbtojás
3 db vöröshagyma
4 szeletsonka vagy szalonna
szükség szerint tej
só, bors
szerecsendió
oregánó
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. Az öregebb kenyeret felkockázzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott sonkát vagy szalonnát és együtt pirítjük. Amikor elkészült, hozzáadjuk a kenyérhez. A tojást felverjük és ezt is hozzáadjuk a masszához.
  3. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy masszív, ragacsos masszát kapjunk. Miután az állaga már megfelelő, 15-20 percig pihentetjük.
  4. Hőálló fóliába csomagoljuk, mindkét oldalát alaposan lezárjuk. A knédliket forrásban lévő vízbe tesszük és kb. 20 percig főzzük. Ha nem szeretnénk mindent megfőzni, akkor a nyers masszát le is fagyaszthatjuk. Főzés előtt ki kell olvasztani.