Pezsgőporos sütemény

Eszembe jutott, mikor gyerekként minden sarkon lehetett pezsgőport venni. Az egyik retro napok keretén belül nemrég sikerült vennem pezsgőport, gyümölcsös ízben, és rögtön el is készítettem a pezsgőporos süteményt. A süti a krémektől inkább frissítő, mint édes, és aki kóstolta, annak mind ízlett. Gyerekkoromban sokat csinálta nekem mamám, és most itt volt az ideje, hogy én is elkészítsem a gyerekeknek.

Hozzáadta:, 28.2.2017
Kategória: Sütemények
Recept Pezsgőporos sütemény

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
200 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 grétesliszt
30 gkakaó
1 marékdarált dió
1/2 csomagsütőpor
Krém:
250 gvaj
200 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
500 gtúró
Tetejére:
1 dobozLIMO pezsgőpor
700 mlvíz
8 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd lassan beleöntjük az olajat és a vizet.
  2. A réteslisztet a kakaóval, dióval, sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, végül beledolgozzuk a túrót. Ha kell, kézi robotgéppel összeturmixoljuk.
  4. Az utolsó réteghez mindent egy tálba teszünk, megfőzzük, majd kissé kihűtjük.
  5. A kész tésztára rátesszük a túrós tölteléket, majd ráöntjük a pezsgőporos masszát.