Pezsgőporos sütemény

Recept Pezsgőporos sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Eszembe jutott, mikor gyerekként minden sarkon lehetett pezsgőport venni. Az egyik retro napok keretén belül nemrég sikerült vennem pezsgőport, gyümölcsös ízben, és rögtön el is készítettem a pezsgőporos süteményt. A süti a krémektől inkább frissítő, mint édes, és aki kóstolta, annak mind ízlett. Gyerekkoromban sokat csinálta nekem mamám, és most itt volt az ideje, hogy én is elkészítsem a gyerekeknek.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
200 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 grétesliszt
30 gkakaó
1 marékdarált dió
1/2 csomagsütőpor

Krém:

250 gvaj
200 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
500 gtúró

Tetejére:

1 dobozLIMO pezsgőpor
700 mlvíz
8 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd lassan beleöntjük az olajat és a vizet.
  2. A réteslisztet a kakaóval, dióval, sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, végül beledolgozzuk a túrót. Ha kell, kézi robotgéppel összeturmixoljuk.
  4. Az utolsó réteghez mindent egy tálba teszünk, megfőzzük, majd kissé kihűtjük.
  5. A kész tésztára rátesszük a túrós tölteléket, majd ráöntjük a pezsgőporos masszát.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás