TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Pezsgőporos sütemény
Pezsgőporos sütemény
Recept Pezsgőporos sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   28.2.2017

Pezsgőporos sütemény

Eszembe jutott, mikor gyerekként minden sarkon lehetett pezsgőport venni. Az egyik retro napok keretén belül nemrég sikerült vennem pezsgőport, gyümölcsös ízben, és rögtön el is készítettem a pezsgőporos süteményt. A süti a krémektől inkább frissítő, mint édes, és aki kóstolta, annak mind ízlett. Gyerekkoromban sokat csinálta nekem mamám, és most itt volt az ideje, hogy én is elkészítsem a gyerekeknek.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
200 g
kristálycukor
100 ml
olaj
100 ml
víz
200 g
rétesliszt
30 g
kakaó
1 marék
darált dió
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

250 g
vaj
200 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
500 g
túró

Tetejére:

1 doboz
LIMO pezsgőpor
700 ml
víz
8 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd lassan beleöntjük az olajat és a vizet.
  2. A réteslisztet a kakaóval, dióval, sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, végül beledolgozzuk a túrót. Ha kell, kézi robotgéppel összeturmixoljuk.
  4. Az utolsó réteghez mindent egy tálba teszünk, megfőzzük, majd kissé kihűtjük.
  5. A kész tésztára rátesszük a túrós tölteléket, majd ráöntjük a pezsgőporos masszát.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása