TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pihe-puha kakaós sütemény
Pihe-puha kakaós sütemény
Recept Pihe-puha kakaós sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Amikor még kisgyerek voltam, anyukámtól mindig ezt a pihe-puha kakaós süteményt kértem. Csak elég volt kimondanom, és egy órával rá már tálalta is nekem. Azóta én is megtanultam ezt a receptet és hasonló sikerrel készítem a családnak. Csak összeállítom a tésztát, megkenem házi lekvárral, majd leöntöm csokoládéöntettel. Igazi finomság, egy bögre tejjel, forró csokival vagy kávéval.

TopPetra TopPetra    ·   20.11.2016

Pihe-puha kakaós sütemény

Amikor még kisgyerek voltam, anyukámtól mindig ezt a pihe-puha kakaós süteményt kértem. Csak elég volt kimondanom, és egy órával rá már tálalta is nekem. Azóta én is megtanultam ezt a receptet és hasonló sikerrel készítem a családnak. Csak összeállítom a tésztát, megkenem házi lekvárral, majd leöntöm csokoládéöntettel. Igazi finomság, egy bögre tejjel, forró csokival vagy kávéval.

Alapanyagok

Tésztához:

100 ml
olaj
400 g
búzafinomliszt
300 g
porcukor
1.5 kv. kanál
szódabikarbóna
1 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
őrölt fahéj
3 ev. kanál
lekvár
500 ml
tej
1 csomag
sütőpor
2 db
tojás

Szükségünk lesz még:

lekvár a kenéshez
csokoládéöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és egységes masszává keverjük, én ehhez kézi robotgépet használtam.
  2. Egy tepsit előkészítünk, olajjal megkenünk és liszttel beszórunk. Én egy kisebb tepsit használtam, hogy a tészta magasabb legyen, de a 30x40 cm-es tepsi is tökéletes a süteménynek.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük és betesszük az előre előmelegített sütőbe.
  4. A süteményt 180 fokon kb. 30 percig sütjük – a sütési idő a tepsitől is függ.
  5. A megsült tésztát lekvárral megkenjük, csokoládéöntettel leöntjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása