Pihe-puha kakaós sütemény

Amikor még kisgyerek voltam, anyukámtól mindig ezt a pihe-puha kakaós süteményt kértem. Csak elég volt kimondanom, és egy órával rá már tálalta is nekem. Azóta én is megtanultam ezt a receptet és hasonló sikerrel készítem a családnak. Csak összeállítom a tésztát, megkenem házi lekvárral, majd leöntöm csokoládéöntettel. Igazi finomság, egy bögre tejjel, forró csokival vagy kávéval.

Hozzáadta:, 20.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Pihe-puha kakaós sütemény

Hozzávalók

Tésztához:
100 mlolaj
400 gbúzafinomliszt
300 gporcukor
1.5 kv. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálőrölt fahéj
3 ev. kanállekvár
500 mltej
1 csomagsütőpor
2 dbtojás
Szükségünk lesz még:
lekvár a kenéshez
csokoládéöntet

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és egységes masszává keverjük, én ehhez kézi robotgépet használtam.
  2. Egy tepsit előkészítünk, olajjal megkenünk és liszttel beszórunk. Én egy kisebb tepsit használtam, hogy a tészta magasabb legyen, de a 30x40 cm-es tepsi is tökéletes a süteménynek.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük és betesszük az előre előmelegített sütőbe.
  4. A süteményt 180 fokon kb. 30 percig sütjük – a sütési idő a tepsitől is függ.
  5. A megsült tésztát lekvárral megkenjük, csokoládéöntettel leöntjük.