TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Pihe-puha túrós bukta
Pihe-puha túrós bukta
Recept Pihe-puha túrós bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   2.10.2017

Pihe-puha túrós bukta

A minap ezt a pihe-puha túrós buktát készítettem a gyerekeknek és a férjemnek. Finom porcukros túróval töltöttem, a tetejét pedig mandulaszirommal és porcukorral díszítettem. A 18 darab buktából a vacsora befejeztével csupán 5 darab maradt. Annyira finomra sikeredett, hogy szinte két kézzel falták, és csak tömték magukba a finomságot. Nem tudom, hogy ez a puha tésztának, vagy a túrós tölteléknek köszönhető, de egy biztos: máskor is elkészítem.

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
2 db
tojás
250 ml
tej
20 g
élesztő
100 g
cukor
1 kv. kanál
rum
100 g
margarin
csipet só

Töltelék:

400 g
túró
2 ev. kanál
porcukor

Befejezéshez:

olaj a bukták megkenéséhez
ízlés szerint porcukor
50 g
mandulaszirom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy tálba beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belerakjuk a vajat, beleöntjük a rumot, sózzuk, majd az egészből tésztát dolgozunk.
  3. A tésztát addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
  4. A megkelt tésztát 18 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a cukorral elkevert túróval.
  5. A túrót a tésztába becsomagoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A buktákat olajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk.
  6. 200 fokon 5 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 160 fokra és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása