Pihe-puha túrós bukta

A minap ezt a pihe-puha túrós buktát készítettem a gyerekeknek és a férjemnek. Finom porcukros túróval töltöttem, a tetejét pedig mandulaszirommal és porcukorral díszítettem. A 18 darab buktából a vacsora befejeztével csupán 5 darab maradt. Annyira finomra sikeredett, hogy szinte két kézzel falták, és csak tömték magukba a finomságot. Nem tudom, hogy ez a puha tésztának, vagy a túrós tölteléknek köszönhető, de egy biztos: máskor is elkészítem.

Hozzáadta:, 2.10.2017
Kategória: Főételek
Pihe-puha túrós bukta

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
250 mltej
20 gélesztő
100 gcukor
1 kv. kanálrum
100 gmargarin
csipet só
Töltelék:
400 gtúró
2 ev. kanálporcukor
Befejezéshez:
olaj a bukták megkenéséhez
ízlés szerint porcukor
50 gmandulaszirom

Elkészítés menete

  1. A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy tálba beleöntjük a kovászt, hozzáadjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belerakjuk a vajat, beleöntjük a rumot, sózzuk, majd az egészből tésztát dolgozunk.
  3. A tésztát addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
  4. A megkelt tésztát 18 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a cukorral elkevert túróval.
  5. A túrót a tésztába becsomagoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A buktákat olajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk.
  6. 200 fokon 5 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 160 fokra és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.