Pihe-puha túrós bukta

Recept Pihe-puha túrós bukta

Hozzáadta: Babu27, 2.10.2017

Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A minap ezt a pihe-puha túrós buktát készítettem a gyerekeknek és a férjemnek. Finom porcukros túróval töltöttem, a tetejét pedig mandulaszirommal és porcukorral díszítettem. A 18 darab buktából a vacsora befejeztével csupán 5 darab maradt. Annyira finomra sikeredett, hogy szinte két kézzel falták, és csak tömték magukba a finomságot. Nem tudom, hogy ez a puha tésztának, vagy a túrós tölteléknek köszönhető, de egy biztos: máskor is elkészítem.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 2.10.2017

Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
250 mltej
20 gélesztő
100 gcukor
1 kv. kanálrum
100 gmargarin
csipet só

Töltelék:

400 gtúró
2 ev. kanálporcukor

Befejezéshez:

olaj a bukták megkenéséhez
ízlés szerint porcukor
50 gmandulaszirom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy tálba beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belerakjuk a vajat, beleöntjük a rumot, sózzuk, majd az egészből tésztát dolgozunk.
  3. A tésztát addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
  4. A megkelt tésztát 18 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a cukorral elkevert túróval.
  5. A túrót a tésztába becsomagoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A buktákat olajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk.
  6. 200 fokon 5 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 160 fokra és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás