Pikáns, csiperkés, szaftos csirkemell

Gyors ebéd? Naná! Csirke, gomba, vöröshagyma, a többi pedig már csak az íz kedvéért. A szaft lágy és krémes, a jó minőségű főzőtejszínnek és az ízeknek köszönhetően, a csirke lágy és puha, az ízvilág pedig az egyszerű fűszereknek és chilli paprikának köszönhetően kellően pikáns. Amíg a mártás készül, a rizst is el tudjuk készíteni.

Hozzáadta:, 4.4.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pikáns, csiperkés, szaftos csirkemell

Hozzávalók

400 gcsirkemell
300 gcsiperke
1 dbvöröshagyma
3 ev. kanálmustár
8 ev. kanálketchup
1 db leveskocka
1 dbchilli paprika
100 mltej
400 mlfőzőtejszín
2 ev. kanálolaj
vaj
só és bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben, kevés olajon megpirtjuk.
  2. A megpirult csirkemellet félretesszük, a serpenyőben vajat hevítünk, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Ezután tesszük rá a megmosott és felszeletelt gombát, a leveskockát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Ha van alaplevünk, akkor a leveskockát és vizet ezzel helyettesíthetjük. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott chilli paprikát, a ketchupot és mustárt. Megkóstoljuk, ha kell, akkor még sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhul és az ízek össze nem érnek.
  4. A gombás mártást kevés tejjel elkevert tejszínnel sűrítjük. Ha szükséges, akkor a mártás mennyiségét főzéssel redukáljuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, pár percig főzzük.
  5. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Maminajela