Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban

Recept Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon egyszerű recept, a végeredmény pedig magáért beszél! A csirkemellet mézes-chillis mártásban pácoltam, a kész husit pedig rizzsel tálaltam. Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

1 kgcsirkemell
4 ev. kanálméz
5 ev. kanálolaj
1 ev. kanálszójaszósz
1 dbcitrom kifacsart leve
6 gerezdfokhagyma
1-2 dbchilli
Ízlé szerintsó és bors
100 gfagyasztött vagy friss zöldség
1 ev. kanálkristálycukor
200 mlcsirkealaplé
1 ev. kanálkeményítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az olaj, méz, szójaszósz, zúzott fokhagyma keverékét aprított chillivel, sóval, borssal és citrom levével eldolgozzuk.
  2. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, pácba forgatjuk. Elkeverjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A zöldséget enyhén sós vízben, amibe egy kanál cukrot is teszünk, puhára főzzük. A zöldséget leszűrjük.
  4. A húst forró serpenyőben megsütjük, hozzáadjuk a zöldséget, alaplével felöntjük, felforraljuk.
  5. Szükség szerint ízesítjük (méz, citrom, só, bors...), keményítővel sűrítjük, rizzsel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás