TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban
Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban
Recept Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban

Nagyon egyszerű recept, a végeredmény pedig magáért beszél! A csirkemellet mézes-chillis mártásban pácoltam, a kész husit pedig rizzsel tálaltam. Szerző: Adkas

Alapanyagok
1 kg
csirkemell
4 ev. kanál
méz
5 ev. kanál
olaj
1 ev. kanál
szójaszósz
1 db
citrom kifacsart leve
6 gerezd
fokhagyma
1-2 db
chilli
Ízlé szerint
só és bors
100 g
fagyasztött vagy friss zöldség
1 ev. kanál
kristálycukor
200 ml
csirkealaplé
1 ev. kanál
keményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az olaj, méz, szójaszósz, zúzott fokhagyma keverékét aprított chillivel, sóval, borssal és citrom levével eldolgozzuk.
  2. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, pácba forgatjuk. Elkeverjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A zöldséget enyhén sós vízben, amibe egy kanál cukrot is teszünk, puhára főzzük. A zöldséget leszűrjük.
  4. A húst forró serpenyőben megsütjük, hozzáadjuk a zöldséget, alaplével felöntjük, felforraljuk.
  5. Szükség szerint ízesítjük (méz, citrom, só, bors...), keményítővel sűrítjük, rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása