Pikáns csirkemell ananásszal

Hát, az ananász elég megosztó tud lenni. Az édes, csípős és sós ízvilág sokaknak bejön, többek köztük nekem és családomnak is, de azért akadnak, akik ezért nincsenek oda. Viszont az ananászkonzerv végre elfogyott. Az ananásszal készült pikáns, szaftos csirkemellet sok zöldséggel készítem és rizzsel tálalom. Egyszerű, a legtöbb időt pedig a hozzávalók előkészítése veszi igénybe.

Hozzáadta:, 17.9.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pikáns csirkemell ananásszal

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:
400 g csirkemell
1 db zöld színű paprika
1 db sárga színű paprika
1 csokor újhagyma
2 db kisebb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
3-4 cm gyömbér
chilli paprika
2 ev. kanál kristálycukor
2 ev. kanál ecet (10)
1 dcl ketchup
2 dcl alaplé
2 kv. kanál keményítő
2 ev. kanál szójaszósz
4 ev. kanál édes chilli mártás
370 g ananászkonzerv
1 marék szárított gomba
olaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. Az olajat a keményítővel, zúzott fokhagymával és szójaszósszal elkeverjük, ebbe forgatjuk bele a húst.
  2. A paprikát felcsíkozzuk, a gyömbért lereszeljük, a répát reszeljük vagy csíkokra vágjuk. A gombát hideg vízbe áztatjuk (akár előző este, ilyenkor másnap reggel a vizet cseréljük).
  3. A húst kevés olajon megpirítjuk. Mikor már minden oldala pirult, kivesszük a serpenyőből, kevés olajat öntünk a serpenyőbe, majd lepirítjuk a gyömbért és a többi zöldséget is.
  4. A szójaszósz, ketchupot, alaplevet cukrot elkeverjük. A húst hozzáadjuk a zöldséghez, ráöntjük a mártást, ízlés szerint az édes chilli szószt és az ananász levét, majd a lecsepegtetett ananászt is. Pár percig együtt főzzük, kóstoljuk, ízesítjük. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem