Pikáns káposztasaláta

Azok a nyári ízek! A pikáns káposztasaláta mindent megtestesít, amit a nyári ízektől elvárok: friss, ropogós, sós, savanykás, frissítő, sőt, a kevés cukor és mustár teljesen más dimenziókba röpíti! Zöldségekből nem vittem túlzásba, csak káposzta, sárgarépa és vöröshagyma kellett a hozzá. A fűszereket sem bonyolult beszerezni, de a végeredmény magáért beszél! Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 14.7.2020
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Recept Pikáns káposztasaláta

Hozzávalók

800 gkáposzta
2 dbsárgarépa
1 dbvöröshagyma
2 ev. kanálmagvas mustár
ízlés szerint só és bors
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint olaj

Elkészítés menete

  1. A káposztát vékonyra vágjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és hagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  2. Elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a citrom levét, az olajat és a mustárt is.
  3. Érdemes kóstolgatni és játszadozni az ízekkel. A cukor is csodákra képes, de apukám például még pár csepp ecetet is ad hozzá.
  4. Tálaláskor még egy kevés petrezselyemzölddel megszórjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tároljuk, igazság szerint másnap a legfinomabb, amikor már jó alaposan összeértek az ízek.