Pikáns kvarglis krém

Recept Pikáns kvarglis krém
KÜLDÖTT KÉPEK

Az olomouci kvarglit kis mérete és penetráns, sokak szerint orrfacsaró bűze mellett isteni íze is jellemez. Nem hiába Csehország egyik legismertebb export terméke, és Magyarországon is kapható már nagyobb boltokban. Saját tapasztalat, hogy az emberek vagy imádják, vagy utálják, és én az imádok kategóriájába tartozok. Szerencsére nem vagyok ezzel egyedül, és ezért is készítem el néha-néha ezt a pikáns kvarglis krémet. Az illata csalhatatlan, szinte messziről megismerni, de friss, ropogós bagettel fogyasztva tényleg isteni, és érdemes adni ennek a sajtnak, vagy a sajtból készült kenőnek egy esélyt.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

400 gkvargli (cseh olomouci vagy lošticei „büdös” sajt)
1/2 dblilahagyma
1 dbújhagyma
2 gerezdfokhagyma
1/2 kv. kanálőrölt pirospaprika (édes)
2 kv. kanálőrölt kömény
ízlés szerint só, bors
4-5 ev. kanálvilágos sör
1 dbchili vagy csípős paprika
250 gnatúr krémsajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A nem túl érett kvarglit kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A zöldségeket apróra vágjuk (hagymát, újhagymát szárával együtt, paprikát), hozzáadjuk a sajthoz, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Beleszórjuk a pirospaprikát, a köményt, belekanalazzuk a sört és alaposan elkeverjük. Utoljára a krémsajtot dolgozzuk bele a kvarglis keverékbe.
  4. A sajtos kenőkrémet egy edénybe tesszük, lefedjük, és 24 órát pihentetjük, ezalatt a sajt még jobban megérik.
  5. Friss kenyérrel fogyasztjuk.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás