TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Pikáns kvarglis krém
Pikáns kvarglis krém
Recept Pikáns kvarglis krém
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   16.2.2017

Pikáns kvarglis krém

Az olomouci kvarglit kis mérete és penetráns, sokak szerint orrfacsaró bűze mellett isteni íze is jellemez. Nem hiába Csehország egyik legismertebb export terméke, és Magyarországon is kapható már nagyobb boltokban. Saját tapasztalat, hogy az emberek vagy imádják, vagy utálják, és én az imádok kategóriájába tartozok. Szerencsére nem vagyok ezzel egyedül, és ezért is készítem el néha-néha ezt a pikáns kvarglis krémet. Az illata csalhatatlan, szinte messziről megismerni, de friss, ropogós bagettel fogyasztva tényleg isteni, és érdemes adni ennek a sajtnak, vagy a sajtból készült kenőnek egy esélyt.

Alapanyagok
400 g
kvargli (cseh olomouci vagy lošticei „büdös” sajt)
1/2 db
lilahagyma
1 db
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
1/2 kv. kanál
őrölt pirospaprika (édes)
2 kv. kanál
őrölt kömény
ízlés szerint só, bors
4-5 ev. kanál
világos sör
1 db
chili vagy csípős paprika
250 g
natúr krémsajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A nem túl érett kvarglit kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A zöldségeket apróra vágjuk (hagymát, újhagymát szárával együtt, paprikát), hozzáadjuk a sajthoz, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Beleszórjuk a pirospaprikát, a köményt, belekanalazzuk a sört és alaposan elkeverjük. Utoljára a krémsajtot dolgozzuk bele a kvarglis keverékbe.
  4. A sajtos kenőkrémet egy edénybe tesszük, lefedjük, és 24 órát pihentetjük, ezalatt a sajt még jobban megérik.
  5. Friss kenyérrel fogyasztjuk.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása