Pikáns lecsós sertésragu tócsnival

Egy igazi férfias fogás, amit előszeretettel készítek a családnak. Kiadós, finom, pikáns, egyszerűen minden meg van benne, amivel le tudom venni a férjemet a lábáról. Mivel kicsit siettem, ezért bolti lecsót használtam a recepthez. Az eredeti recepthez képest kicsit módosítottam rajta és egy kevés ketchupot is adtam hozzá. A ragu szaftos, kicsit édes, mégis pikáns, tele finom zöldséggel. Köretnek tócsnit választottam, de rizzsel vagy akár burgonyapürével is tálalható. Ha majd nyár lesz, és olcsóbban jutok hozzá a friss paradicsomhoz és paprikához, na meg az időm is engedi, akkor biztos házi lecsóból készítem el.

Hozzáadta:Viki78, 16.3.2017
Kategória: Főételek
Pikáns lecsós sertésragu tócsnival

Hozzávalók

Húshoz :
500 gsertéscomb
1 dbhagyma
1 csokorújhagyma
1 dbpaprika (piros)
1 dbcsípős paprika vagy chili
300 gbolti lecsó (üveges)
1 dbsavanyú uborka
2 ev. kanálworcestershire szósz (Heinz)
4 ev. kanálketchup
só, bors
2 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálolaj
zsiradék a serpenyőbe
Tócsni:
2 dbnagy burgonya
3 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
1 ev. kanálszárított majoránna
só, bors
4 - 5 ev. kanálzsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez

Elkészítés menete

  1. A sertéscombot csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk worcestershire szósszal, majd hozzáöntjük az olajat.
  2. A lecsót egy szűrőn lecsepegtetjük, a vöröshagymát, újhagymát és a kicsumázott piros paprikát felkarikázzuk.
  3. A csípős paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. Az uborkát felkockázzuk és belekeverjük a lecsóba. Ha nincs otthon csípős paprika, akkor chilli pehely is használható. A fokhagymát felszeleteljük.
  4. Egy serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk, majd megsütjük benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, a csípős paprikát, a felszeletelt fokhagymát, a piros paprikát, majd további 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsót, a ketchupot, majd forrástól számítva pár percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
  5. A burgonyát lereszeljük: az egyiket nagy lyukú, a másikat kis lyukú reszelőn. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót. Alaposan elkeverjük, majd forró serpenyőben (olajon vagy zsíron) a kis lepénykék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)