Pikáns lecsós sertésragu tócsnival

Hozzáadta: Viki78, 16.3.2017
Kategória: Köretek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
Egy igazi férfias fogás, amit előszeretettel készítek a családnak. Kiadós, finom, pikáns, egyszerűen minden meg van benne, amivel le tudom venni a férjemet a lábáról. Mivel kicsit siettem, ezért bolti lecsót használtam a recepthez. Az eredeti recepthez képest kicsit módosítottam rajta és egy kevés ketchupot is adtam hozzá. A ragu szaftos, kicsit édes, mégis pikáns, tele finom zöldséggel. Köretnek tócsnit választottam, de rizzsel vagy akár burgonyapürével is tálalható. Ha majd nyár lesz, és olcsóbban jutok hozzá a friss paradicsomhoz és paprikához, na meg az időm is engedi, akkor biztos házi lecsóból készítem el.
ALAPANYAGOK
Húshoz :
Tócsni:
- A sertéscombot csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk worcestershire szósszal, majd hozzáöntjük az olajat.
- A lecsót egy szűrőn lecsepegtetjük, a vöröshagymát, újhagymát és a kicsumázott piros paprikát felkarikázzuk.
- A csípős paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. Az uborkát felkockázzuk és belekeverjük a lecsóba. Ha nincs otthon csípős paprika, akkor chilli pehely is használható. A fokhagymát felszeleteljük.
- Egy serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk, majd megsütjük benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, a csípős paprikát, a felszeletelt fokhagymát, a piros paprikát, majd további 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsót, a ketchupot, majd forrástól számítva pár percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
- A burgonyát lereszeljük: az egyiket nagy lyukú, a másikat kis lyukú reszelőn. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót. Alaposan elkeverjük, majd forró serpenyőben (olajon vagy zsíron) a kis lepénykék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Szerző: Nada I. (Rebeka)