Pikáns mézes csirkeszárnyak

A „cuppogós”, szószban tocsogós ételeknek megvan a maga varázsa. Főleg akkor, ha jó pikáns, fűszeres, szinte különleges. Talán ezért is szereti annyira a család a pikáns mézes csirkeszárnyakat. Ez az étel tényleg összehozza a családot: körbeüljük az asztalt, beszélgetünk, közben maszatosan falatozzuk a csirkeszárnyakat. Ez baráti társaságban is tökéletesen beválik. Remélem, a recept elnyeri az ízléseteket, és ti is kipróbáljátok.

Hozzáadta:, 14.1.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pikáns mézes csirkeszárnyak

Hozzávalók

500 gcsirkeszárny
6 ev. kanálméz
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
1/2 kv. kanálchilli
2 kv. kanálworcestershire szósz
1 kv. kanálszójaszósz
½ dbcitrom leve
1 kv. kanálőrölt gyömbér
3 gerezdfokhagyma
6 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A húspác hozzávalóit egy tálba tesszük és elkeverjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a páchoz, elkeverjük, és ügyelünk arra, hogy a csirkeszárnyakon mindenhova jusson a pácból.
  2. A csirkeszárnyakat sütőtálba vagy tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk.
  3. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a csirkeszárnyakat ezen a hőfokon 45 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, a hőmérsékletet 180 fokra állítjuk, és a csirkeszárnyakat további 20 percig sütjük.
  4. Nyáron akár grillezhetjük is a csirkeszárnyakat.
  5. Ha van elég idő, akkor a csirkeszárnyakat akár egy napig is pácolhatjuk, minél tovább, annál jobb.

Blogom: Vaříme s Tomem