Pikáns pulykacomb

Ez a pikáns pulykacomb bizony előkészületeket igényel, de higgyétek el, megéri a fáradozást. Minél tovább van a finom, ízes pácban, a húst annál jobban átjárják a karakteres ízek és aromák, és bizony annál szaftosabb és finomabb lesz. A sütés már nem bonyolult, sárgarépával és vöröshagymával együtt sütöttem, lefedve, egy órát, majd fél óra további sütés következett egy kevés vörösboros locsolást követően.

Hozzáadta:, 22.8.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pikáns pulykacomb

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbpulykacomb
1 dbsárgarépa
100 gszalonna
2 gerezdfokhagyma
200 mlvörösbor
fokhagyma
rozmaring
borókabogyó
szegfűbors
babérlevél
chilli
őrölt kömény
1 dbnagyobb vöröshagyma

Elkészítés menete

  1. A pulykacombot megmossuk, megszárítjuk, majd hozzálátunk a páchoz: a szárított fűszerek (borókabogyó, rozmaring, babérlevél, szegfűbors, chilli, őrölt kömény), zúzott fokhagyma és olaj keverékével jó alaposan bekenjük a combokat. Lefedjük, és legalább egy napon keresztül érleljük ebben a fűszeres keverékben.
  2. Másnap a szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd a combot ezen a szalonnából kisült zsíron minden oldalon lepirítjuk.
  3. A pulykacombot sütőtálba tesszük, rászórjuk a felszeletelt sárgarépát és a vöröshagymát, kb. egy deci vízzel felöntjük, lefedjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük, a fedelet eltávolítjuk, hozzáadjuk a vörösbort, majd már lefedés nélkül további fél órát sütjük.
  5. Miután megsült, a húst kivesszük, a kisült húslét leturmixoljuk, ízlés szerint sűríthetjük.
  6. A pulykacombot kedvenc köretünkkel és a mártással tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s láskou