Pikáns pulykacomb
Ez a pikáns pulykacomb bizony előkészületeket igényel, de higgyétek el, megéri a fáradozást. Minél tovább van a finom, ízes pácban, a húst annál jobban átjárják a karakteres ízek és aromák, és bizony annál szaftosabb és finomabb lesz. A sütés már nem bonyolult, sárgarépával és vöröshagymával együtt sütöttem, lefedve, egy órát, majd fél óra további sütés következett egy kevés vörösboros locsolást követően.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.8.2020
Kategória: Húsételek, Pulykahús, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2 dbpulykacomb
1 dbsárgarépa
100 gszalonna
2 gerezdfokhagyma
200 mlvörösbor
fokhagyma
rozmaring
borókabogyó
szegfűbors
babérlevél
chilli
őrölt kömény
1 dbnagyobb vöröshagyma
- A pulykacombot megmossuk, megszárítjuk, majd hozzálátunk a páchoz: a szárított fűszerek (borókabogyó, rozmaring, babérlevél, szegfűbors, chilli, őrölt kömény), zúzott fokhagyma és olaj keverékével jó alaposan bekenjük a combokat. Lefedjük, és legalább egy napon keresztül érleljük ebben a fűszeres keverékben.
- Másnap a szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd a combot ezen a szalonnából kisült zsíron minden oldalon lepirítjuk.
- A pulykacombot sütőtálba tesszük, rászórjuk a felszeletelt sárgarépát és a vöröshagymát, kb. egy deci vízzel felöntjük, lefedjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük, a fedelet eltávolítjuk, hozzáadjuk a vörösbort, majd már lefedés nélkül további fél órát sütjük.
- Miután megsült, a húst kivesszük, a kisült húslét leturmixoljuk, ízlés szerint sűríthetjük.
- A pulykacombot kedvenc köretünkkel és a mártással tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krůta na divoko.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS