TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Pikáns szaftos sertéscsíkok
Pikáns szaftos sertéscsíkok
Recept Pikáns szaftos sertéscsíkok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ebben a receptben azt szeretem, hogy szinte végtelen módon lehet elkészíteni és ízesíteni. Az ötlet adott: legyen szaftos, legyen pikáns, és mivel csirke nincs otthon, ezért sertéshúsból készül. Innentől kezdve rajtunk áll, hogy fejezzük be. Mivel van otthon édes-pikáns szósz, ezzel is ízesítettem, a zöldségek közül pedig a hagymán kívül a paprikára esett a választás. De ha éppen bambuszrüggyel vagy más zöldséggel szeretnénk feldobni, hajrá!

TopPetra TopPetra    ·   22.2.2019

Pikáns szaftos sertéscsíkok

Ebben a receptben azt szeretem, hogy szinte végtelen módon lehet elkészíteni és ízesíteni. Az ötlet adott: legyen szaftos, legyen pikáns, és mivel csirke nincs otthon, ezért sertéshúsból készül. Innentől kezdve rajtunk áll, hogy fejezzük be. Mivel van otthon édes-pikáns szósz, ezzel is ízesítettem, a zöldségek közül pedig a hagymán kívül a paprikára esett a választás. De ha éppen bambuszrüggyel vagy más zöldséggel szeretnénk feldobni, hajrá!

35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
sertéshús
1 db
kápia paprika
3 db
mogyoróhagyma
3 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 ev. kanál
paradicsompüré
2 ev. kanál
édes-pikáns mártás
2 ev. kanál
worcester szósz
kevés víz
1 db
vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A mogyoróhagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a csíkokra vágott sertéshúst. Amikor a hús már kifehéredett, sózzuk és borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk az édes-pikáns szószt (bátrabbak chillit is adhatnak hozzá), a paradicsompürét, a worcester szószt és elkeverjük.
  3. Egy kevés vízzel felöntjük (hogy épp csak ellepje a húst), majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és az ízek össze nem érnek.
  4. Hozzáadjuk a félkör alakúra vágott vöröshagymát és a felcsíkozott kápia paprikát, addig pároljuk, amíg a hagyma és a paprika meg nem puhul.
  5. A sűrűségét mi állíthatjuk be, ha kell, akkor még főzhetjük tovább is. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása