Pikáns szaftos sertéscsíkok
Ebben a receptben azt szeretem, hogy szinte végtelen módon lehet elkészíteni és ízesíteni. Az ötlet adott: legyen szaftos, legyen pikáns, és mivel csirke nincs otthon, ezért sertéshúsból készül. Innentől kezdve rajtunk áll, hogy fejezzük be. Mivel van otthon édes-pikáns szósz, ezzel is ízesítettem, a zöldségek közül pedig a hagymán kívül a paprikára esett a választás. De ha éppen bambuszrüggyel vagy más zöldséggel szeretnénk feldobni, hajrá!
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gsertéshús
1 dbkápia paprika
3 dbmogyoróhagyma
3 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 ev. kanálparadicsompüré
2 ev. kanálédes-pikáns mártás
2 ev. kanálworcester szósz
kevés víz
1 dbvöröshagyma
- A mogyoróhagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a csíkokra vágott sertéshúst. Amikor a hús már kifehéredett, sózzuk és borsozzuk.
- Hozzáadjuk az édes-pikáns szószt (bátrabbak chillit is adhatnak hozzá), a paradicsompürét, a worcester szószt és elkeverjük.
- Egy kevés vízzel felöntjük (hogy épp csak ellepje a húst), majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és az ízek össze nem érnek.
- Hozzáadjuk a félkör alakúra vágott vöröshagymát és a felcsíkozott kápia paprikát, addig pároljuk, amíg a hagyma és a paprika meg nem puhul.
- A sűrűségét mi állíthatjuk be, ha kell, akkor még főzhetjük tovább is. Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS