Pikáns zöldséges csirkemell
Aki szereti a keleti ízeket, a csirkét és a zöldségeket, annak a pikáns zöldséges csirkemell telitalálat. A husi, miközben puhára fő, átveszi a zöldségek és a fűszerek ízét. Gyömbér, paprika, répa, gomba, lilahagyma, újhagyma, friss zöldbab – csodás ízek. Utolsó előtti lépésként keményítővel sűrítem, végül hozzáadom a chili szószt. Mivel szeretjük az erős és csípős ételeket, így ezzel nem spórolok. Azért nem árt vigyázni, mert a chili paprika már az elején belekerült, a csípősséget pedig már a borecettel és cukorral sem tudjuk ellensúlyozni.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2 darabcsirkemell
1 ev. kanálszójaszósz
1 ev. kanálworcester szósz
6 dbcsiperkegomba
1 dbpaprika (piros)
1 dblilahagyma
1 kv. kanálpikáns mártás vagy chili szósz
1 dbkisebb répa
só
bors
chili paprika
pár szelet gyömbér (friss savanyított, pl. sushihoz való)
borecet
ízlés szerint barnacukor
pár darab zöldbab
újhagyma
étkezési keményítő
- Az olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst.
- Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a worcester szósszal. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zsülienre vágott répát és gyömbért. Pár percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a gombát (kisebb fejeket, vagy a nagyobbakat cikkekre vágva), a csíkokra vágott paprikát, a zöldbabot és a chili paprikát.
- A zöldséges csirkét addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagymát és a felkarikázott újhagymát. Még pár percig főzzük, keményítővel sűrítjük, végül cukorral és borecettel ízesítjük.
- 1-2 perccel a főzés vége előtt chili szósszal ízesítjük (ízlés szerint). Jó étvágyat!
Forrás: Vaření a pečení s láskou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS