Pingvinek – karácsonyi desszert sütés nélkül

Aki szeret sok időt tölteni a konyhában, örömét leli a kreatív dolgokban, az bizony szeretni fogja ezt a receptet. Én minden évben elkészítem ezeket az aranyos kis karácsonyi pingvineket, és örömmel töltöm el azt a sok időt a konyhában. Engem ez kikapcsol, és imádom, ahogy a gyerekek örülnek ezeknek az ehető finomságoknak. a pingvineket vajkrémmel töltöttem, de jó sűrű vaníliapudingos krémmel is tökéletes.

Hozzáadta:, 14.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Recept Pingvinek – karácsonyi desszert sütés nélkül

Hozzávalók

Tészta:
16 dkgdarált piskóta
10 dkgporcukor
6 dkgvaj
2 ev. kanálrum
2 ev. kanáltej
Vajas krémhez:
1/4 ltej
2 ev. kanálrétesliszt
15 dkgvaj
12 dkg5porcukor
3 ev. kanálrum
Díszítéshez:
csokoládéöntet
kandírozott gyümölcs
mandula

Elkészítés menete

  1. A méhkas süti formáit előkészítjük, majd beletöltjük a tésztát (ehhez az alapanyagokat elkeverjük). Az aljára lyukat készítünk, ebbe töltjük bele a krémet, majd az egészet piskótára tapasztjuk.

 

  1. A pingvineket úgy formázzuk meg, hogy csokoládéöntettel bevonjuk, de a közepén, a hasi részt kihagyjuk. Az oldalára fél mandulát tapasztunk – ez lesz a madarak szárnya.
  2. A csőrüket kandírozott gyümölcsbő alakítjuk ki.
  3. A vajkrém felhasználásával és egy hurkapálca segítségével megformázzuk a szemeket.