Na ez az a fogás, ami akár az ünnepek alkalmával is tökéletesen megállja a helyét. Pirított mandula, csirkemell, klasszikus panír... Egyszerűen tökéletes! A család egyszerűen odavan érte, az elkészítése pedig nagyon egyszerű! Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni, az az, hogy a pirított mandulát miután elkevertük a vajjal, jól hűtsük le. Egyrészt könnyebb lesz a töltés, másrészt pompás szaftos marad tőle a husi. Szerző: Makronka
Hozzávalók
4 dbcsirkemell filé
50-70 gmandula
120 gvaj
ízlés szerint só
1 dbtojás
panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj sütéshez
Elkészítés menete
- A csirkemellet megmossuk, kiklopfoljuk.
- A mandulát felaprítjuk, vajon megpirítjuk, kihűtjük, majd hideg vajjal elkeverjük. Négy kis „gombócot” készítünk, majd az előkészített mandulás falatkákat hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A vajnak köszönhetően a sütést követően a husi nem szárad ki és finom szaftos marad.
- Amíg a vajas mandula pihe, a kiklopfolt csirkemelleket sózzuk és felvert tojással megkenjük.
- A csirkemelleket megtöltjük a vajas mandulával, a mandulát „becsomagoljuk” a csirkemell szeletekkel és a húst rögzítjük.
- A töltött csirkemellet bepanírozzuk, forró olajban készre sütjük.
- A köretet mi választjuk ki, pl. főtt burgonya vagy burgonyapüré és egy kis kompót tökéletesen illik hozzá.
Blogom: Mlsoty