TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Pirított pikáns-joghurtos csirkemell
Pirított pikáns-joghurtos csirkemell
Recept Pirított pikáns-joghurtos csirkemell
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   26.4.2017

Pirított pikáns-joghurtos csirkemell

Ha kacsingatunk a kelet konyha felé, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a pirított pikáns-joghurtos csirkemellet. Finom, fűszeres, szaftos, és finom jázminrizzsel tálalva az igazi. Én nagyon csípősre szoktam fűszerezni, mivel a család odavan a csípős ízért. A szójaszósz és chili szósz szerencsére már könnyen beszerezhető, és a szárított paradicsom is kapható már nagyobb bevásárlóközpontokban, így az elkészítése tényleg nem ütközik különösebb akadályokba.

Alapanyagok
2 db
csirkemell
3 ev. kanál
natúr joghurt
1 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
chili vagy chili fűszerkeverék
1/2 kv. kanál
szárított gyömbér
2 kv. kanál
curry keverék
2 ev. kanál
pikáns fokhagymás szójaszósz (ázsiai boltokban kapható, ha nincs, megfelel a sima szójaszósz is)
2 ev. kanál
chili mártás
1 db
póréhagyma
100 g
szárított paradicsom olajban (lehetőség szerint kapribogyóval)
2 ev. kanál
olaj
szükség szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálba beletesszük a joghurtot, 1 evőkanál olajat, a száraz fűszereket, a szószokat, majd beletesszük a csirkemellet is. Alaposan elkeverjük és betesszük a hűtőbe pácolódni.
  2. Miután a hús már átvette a finom fűszeres ízt, egy serpenyőben felhevítjük a 2 evőkanál olajat. Beletesszük a csirkemellet és a páclevet is ráöntjük, majd 10 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, az apróra vágott szárított paradicsomot és további 10 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, rizzsel tálaljuk.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása