Pirított pikáns-joghurtos csirkemell

Ha kacsingatunk a kelet konyha felé, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a pirított pikáns-joghurtos csirkemellet. Finom, fűszeres, szaftos, és finom jázminrizzsel tálalva az igazi. Én nagyon csípősre szoktam fűszerezni, mivel a család odavan a csípős ízért. A szójaszósz és chili szósz szerencsére már könnyen beszerezhető, és a szárított paradicsom is kapható már nagyobb bevásárlóközpontokban, így az elkészítése tényleg nem ütközik különösebb akadályokba.

Hozzáadta:, 26.4.2017
Kategória: Főételek
Recept Pirított pikáns-joghurtos csirkemell

Hozzávalók

2 dbcsirkemell
3 ev. kanálnatúr joghurt
1 ev. kanálolaj
1 kv. kanálchili vagy chili fűszerkeverék
1/2 kv. kanálszárított gyömbér
2 kv. kanálcurry keverék
2 ev. kanálpikáns fokhagymás szójaszósz (ázsiai boltokban kapható, ha nincs, megfelel a sima szójaszósz is)
2 ev. kanálchili mártás
1 dbpóréhagyma
100 gszárított paradicsom olajban (lehetőség szerint kapribogyóval)
2 ev. kanálolaj
szükség szerint só

Elkészítés menete

  1. A húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálba beletesszük a joghurtot, 1 evőkanál olajat, a száraz fűszereket, a szószokat, majd beletesszük a csirkemellet is. Alaposan elkeverjük és betesszük a hűtőbe pácolódni.
  2. Miután a hús már átvette a finom fűszeres ízt, egy serpenyőben felhevítjük a 2 evőkanál olajat. Beletesszük a csirkemellet és a páclevet is ráöntjük, majd 10 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, az apróra vágott szárított paradicsomot és további 10 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, rizzsel tálaljuk.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)