Pirított sajtos csirkecomb zöldséges burgonyával

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2020
Kategória: Főételek, Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Burgonya
KÜLDÖTT KÉPEK
Jó kis tipp egy finom vacsorához. A pirított, mégis szaftos csirkecomb szerintem nagyon jó választás! Imádom, mert a hús nem szárad ki, a csirkehús pedig nagyon jól kombinálható fűszerekkel. A húshoz burgonyás-zöldséges köretet készítettem, amit még lágy tejszínnel is felöntöttem, és ezzel sütöttem készre. A család nagyon dicsérte, szerintem egy próbát mindenképp megér! Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2020
Kategória: Főételek, Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Burgonya
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hús:
4 dbcsirkecomb szelet
150 gfüstölt sajt
grill fűszerkeverék
só
Burgonya:
kb. 1,5 kgburgonya
ízlés szerint fagyasztott zöldség
125 mlhabtejszín
só
őrölt édes pirospaprika
grill fűszerkeverék
őrölt kömény
szárított rozmaring
zsír
- A húst óvatosan kiklopfoljuk. Sózzuk, grillfűszerrel ízesítjük. A fűszereket belemasszírozzuk a húsba, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát megpirítjuk, kb. 3-3 percig.
- Minden egyes pirult hússzeletre teszünk egy szelet füstölt sajtot, majd a húst a sajttal együtt pár percre forró sütőbe tesszük, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
- A sütőtálat zsírral kikenjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük, ezzel béleljük ki a sütőtál alját. A burgonyát úgy helyeztem, hogy a sütőtál oldalára is kerüljön. Sózzuk, borsozzuk, további ízesítésnek őrölt köményt, rozmaringot és grillfűszert használtam.
- A burgonyára rászórjuk a fagyasztott zöldséget, ismét sózzuk, fűszerezzük, majd egy újabb réteg burgonyával letakarjuk. Ezt is fűszerezzük.
- A sütőtálat lefedjük vagy fóliával letakarjuk, 30-40 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Azután a fedőt vagy fóliát eltávolítjuk, tejszínnel meglocsoljuk, további 20 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS