Pirított sajtos csirkecomb zöldséges burgonyával

Recept Pirított sajtos csirkecomb zöldséges burgonyával
KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis tipp egy finom vacsorához. A pirított, mégis szaftos csirkecomb szerintem nagyon jó választás! Imádom, mert a hús nem szárad ki, a csirkehús pedig nagyon jól kombinálható fűszerekkel. A húshoz burgonyás-zöldséges köretet készítettem, amit még lágy tejszínnel is felöntöttem, és ezzel sütöttem készre. A család nagyon dicsérte, szerintem egy próbát mindenképp megér! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hús:

4 dbcsirkecomb szelet
150 gfüstölt sajt
grill fűszerkeverék

Burgonya:

kb. 1,5 kgburgonya
ízlés szerint fagyasztott zöldség
125 mlhabtejszín
őrölt édes pirospaprika
grill fűszerkeverék
őrölt kömény
szárított rozmaring
zsír

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst óvatosan kiklopfoljuk. Sózzuk, grillfűszerrel ízesítjük. A fűszereket belemasszírozzuk a húsba, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát megpirítjuk, kb. 3-3 percig.
  2. Minden egyes pirult hússzeletre teszünk egy szelet füstölt sajtot, majd a húst a sajttal együtt pár percre forró sütőbe tesszük, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
  3. A sütőtálat zsírral kikenjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük, ezzel béleljük ki a sütőtál alját. A burgonyát úgy helyeztem, hogy a sütőtál oldalára is kerüljön. Sózzuk, borsozzuk, további ízesítésnek őrölt köményt, rozmaringot és grillfűszert használtam.
  4. A burgonyára rászórjuk a fagyasztott zöldséget, ismét sózzuk, fűszerezzük, majd egy újabb réteg burgonyával letakarjuk. Ezt is fűszerezzük.
  5. A sütőtálat lefedjük vagy fóliával letakarjuk, 30-40 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Azután a fedőt vagy fóliát eltávolítjuk, tejszínnel meglocsoljuk, további 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás