A legegyszerűbb piskótabárány

Ezt az egyszerű, szinte fillérekből kivitelezhető desszertet minden évben elkészítem a családnak Húsvét alkalmából. A gyerekeknek és locsolóknak is nagyon tetszik. A legegyszerűbb piskótabárány méltó dísze és kelléke az ünnepeknek. Az elkészítése tényleg végtelenül egyszerű, és nem kell hozzá ezenkívül más, csak egy bárány alakú sütőforma. Egy kis szalag, egy kis porcukor, pár tojás és Húsvétra jellemző dísz, és már el is készült.

Hozzáadta:admin, 8.9.2016
Kategória: Desszertek, Húsvét
A legegyszerűbb piskótabárány

Hozzávalók

Hozzávalók
3 dbtojás
120 gkristálycukor
4 ev. kanálolaj
120 g búzafinomliszt

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön edényben szétválasszuk, a fehérjét pedig félkeményre verjük.
  2. A félkemény tojáshabhoz hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény és fényes habot nem kapunk. A tojáshab állaga akkor jó, ha a habverő megáll benne.
  3. A kemény tojáshabhoz egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd az olajat.
  4. Végül belekeverjük a búzafinomlisztet.
  5. A masszát a kikent és liszttel beszórt formába öntjük, 180 °C-on fél óra alatt készre sütjük.
  6. A tetejét porcukorral megzórjuk. Miután kihűlt, tetszés szerinti díszekkel körülvesszük. Ennél gyorsabb és egyszerűbb nem is lehetne! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!