TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Piskótafalatkák vaníliakrémmel
Piskótafalatkák vaníliakrémmel
Recept Piskótafalatkák vaníliakrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi piskóta sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ezért is szeretem az ebből a tésztából készült finomságokat. Az egyik kedvencem a piskótafalatkák vaníliakrémmel, ami gyakorlatilag a megszokott piskótatészta, csak éppen szép kis korongokra kivágva-kiszaggatva. A vaníliakrémhez vaníliarudat használtam, de ha nincs a boltban, akkor vaníliapudingos krémmel is készíthetjük. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítettem. Tálalás után gyakorlatilag pár perc alatt eltűnt.

Babu27    ·   4.2.2017

Piskótafalatkák vaníliakrémmel

A házi piskóta sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ezért is szeretem az ebből a tésztából készült finomságokat. Az egyik kedvencem a piskótafalatkák vaníliakrémmel, ami gyakorlatilag a megszokott piskótatészta, csak éppen szép kis korongokra kivágva-kiszaggatva. A vaníliakrémhez vaníliarudat használtam, de ha nincs a boltban, akkor vaníliapudingos krémmel is készíthetjük. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítettem. Tálalás után gyakorlatilag pár perc alatt eltűnt.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

750 g
rétesliszt
3 db
tojás
300 g
cukor
5 ev. kanál
tej
5 ev. kanál
olaj
1/2 csomag
sütőpor
csipet só

Krém:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
6 ev. kanál
búzafinomliszt
1 db
vaníliarúd
800 ml
tej
200 g
porcukor
200 g
margarin/vaj

Dekoráció:

étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot a tojások sárgájával habosra verjük, ezután beledolgozzuk az olajat és a tejet. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. A krém elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a tejet és a kristálycukorral habosra vert tojást. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliarúdból kinyert magvakat és a vaníliarudat is. A keveréket tűzre tesszük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (ezután a vaníliarudat eltávolítjuk). Miután kihűlt, belekeverjük a cukrot és a vajat és addig dolgozzuk, amíg krémes állagú nem lesz.
  3. A tésztából egy szaggatóval kis korongokat szaggatunk ki. A piskótakorongok felét megkenjük a krémmel, rátesszük a „fedő” korongokat és összetapasztjuk őket.
  4. A korongok tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása