Piskótafalatkák vaníliakrémmel

A házi piskóta sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ezért is szeretem az ebből a tésztából készült finomságokat. Az egyik kedvencem a piskótafalatkák vaníliakrémmel, ami gyakorlatilag a megszokott piskótatészta, csak éppen szép kis korongokra kivágva-kiszaggatva. A vaníliakrémhez vaníliarudat használtam, de ha nincs a boltban, akkor vaníliapudingos krémmel is készíthetjük. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítettem. Tálalás után gyakorlatilag pár perc alatt eltűnt.

Hozzáadta:, 4.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Piskótafalatkák vaníliakrémmel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
750 grétesliszt
3 dbtojás
300 gcukor
5 ev. kanáltej
5 ev. kanálolaj
1/2 csomagsütőpor
csipet só
Krém:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálbúzafinomliszt
1 dbvaníliarúd
800 mltej
200 gporcukor
200 gmargarin/vaj
Dekoráció:
étcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A cukrot a tojások sárgájával habosra verjük, ezután beledolgozzuk az olajat és a tejet. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. A krém elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a tejet és a kristálycukorral habosra vert tojást. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliarúdból kinyert magvakat és a vaníliarudat is. A keveréket tűzre tesszük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (ezután a vaníliarudat eltávolítjuk). Miután kihűlt, belekeverjük a cukrot és a vajat és addig dolgozzuk, amíg krémes állagú nem lesz.
  3. A tésztából egy szaggatóval kis korongokat szaggatunk ki. A piskótakorongok felét megkenjük a krémmel, rátesszük a „fedő” korongokat és összetapasztjuk őket.
  4. A korongok tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.