Piskótafalatkák vaníliakrémmel

Recept Piskótafalatkák vaníliakrémmel

Hozzáadta: Babu27, 4.2.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A házi piskóta sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ezért is szeretem az ebből a tésztából készült finomságokat. Az egyik kedvencem a piskótafalatkák vaníliakrémmel, ami gyakorlatilag a megszokott piskótatészta, csak éppen szép kis korongokra kivágva-kiszaggatva. A vaníliakrémhez vaníliarudat használtam, de ha nincs a boltban, akkor vaníliapudingos krémmel is készíthetjük. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítettem. Tálalás után gyakorlatilag pár perc alatt eltűnt.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 4.2.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

750 grétesliszt
3 dbtojás
300 gcukor
5 ev. kanáltej
5 ev. kanálolaj
1/2 csomagsütőpor
csipet só

Krém:

4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálbúzafinomliszt
1 dbvaníliarúd
800 mltej
200 gporcukor
200 gmargarin/vaj

Dekoráció:

étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot a tojások sárgájával habosra verjük, ezután beledolgozzuk az olajat és a tejet. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe. Az így elkészített tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. A krém elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a tejet és a kristálycukorral habosra vert tojást. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliarúdból kinyert magvakat és a vaníliarudat is. A keveréket tűzre tesszük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (ezután a vaníliarudat eltávolítjuk). Miután kihűlt, belekeverjük a cukrot és a vajat és addig dolgozzuk, amíg krémes állagú nem lesz.
  3. A tésztából egy szaggatóval kis korongokat szaggatunk ki. A piskótakorongok felét megkenjük a krémmel, rátesszük a „fedő” korongokat és összetapasztjuk őket.
  4. A korongok tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás