Piskótás almatorta sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 24.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
Az alma egy fantasztikus gyümölcs, ami saláták, édességek, torták, de még akár sós főételek tökéletes hozzávalója is lehet. Nem hiába örvend ekkora népszerűségnek, ráadásul nagyon könnyű dolgozni vele. A piskótás almatorta sütés nélkül is ennek ékes bizonyítéka. Gyakorlatilag reszelt almás vaníliapudingról van szól. Az alma mivel kis lyukú reszelőn van lereszelve, gyorsan pépessé fő, ezután pedig már csak a pudingporral elkevert vizet kell hozzáadni. A tortaformában piskótával rétegeztem. Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 24.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- A megtisztított almát kis lyukú reszelőn lereszeljük és edénybe tesszük. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a citrom levét, a rumkivonatot, a szegfűszeget, felöntjük 200 ml vízzel, feltesszük főni, majd kb. 1 percig főzzük. Ezután a szegfűszeget kivesszük.
- A 400 ml vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük az almás keverékhez és további 10 percig, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
- Ezután 23 cm átmérőjű tortaformát készítünk elő. Az aljára ráteszünk egy réteg piskótát, ráöntjük az almás keverék 1/3 részét, majd még kétszer megismételjük a rétegezést.
- Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap tálalhatjuk.