Piskótás almatorta sütés nélkül

Recept Piskótás almatorta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma egy fantasztikus gyümölcs, ami saláták, édességek, torták, de még akár sós főételek tökéletes hozzávalója is lehet. Nem hiába örvend ekkora népszerűségnek, ráadásul nagyon könnyű dolgozni vele. A piskótás almatorta sütés nélkül is ennek ékes bizonyítéka. Gyakorlatilag reszelt almás vaníliapudingról van szól. Az alma mivel kis lyukú reszelőn van lereszelve, gyorsan pépessé fő, ezután pedig már csak a pudingporral elkevert vizet kell hozzáadni. A tortaformában piskótával rétegeztem. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgmegtisztított alma (csutka nélkül)
8 ev. kanálkristálycukor
5 dbszegfűszeg
2 ev. kanálcitromlé
1 kv. kanálrumkivonat
600 mlvíz
240 gpiskóta
2 csomagvanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A megtisztított almát kis lyukú reszelőn lereszeljük és edénybe tesszük. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a citrom levét, a rumkivonatot, a szegfűszeget, felöntjük 200 ml vízzel, feltesszük főni, majd kb. 1 percig főzzük. Ezután a szegfűszeget kivesszük.
  2. A 400 ml vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük az almás keverékhez és további 10 percig, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
  3. Ezután 23 cm átmérőjű tortaformát készítünk elő. Az aljára ráteszünk egy réteg piskótát, ráöntjük az almás keverék 1/3 részét, majd még kétszer megismételjük a rétegezést.
  4. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás