TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Piskótás almatorta sütés nélkül
Piskótás almatorta sütés nélkül
Recept Piskótás almatorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az alma egy fantasztikus gyümölcs, ami saláták, édességek, torták, de még akár sós főételek tökéletes hozzávalója is lehet. Nem hiába örvend ekkora népszerűségnek, ráadásul nagyon könnyű dolgozni vele. A piskótás almatorta sütés nélkül is ennek ékes bizonyítéka. Gyakorlatilag reszelt almás vaníliapudingról van szól. Az alma mivel kis lyukú reszelőn van lereszelve, gyorsan pépessé fő, ezután pedig már csak a pudingporral elkevert vizet kell hozzáadni. A tortaformában piskótával rétegeztem. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   24.6.2018

Piskótás almatorta sütés nélkül

Az alma egy fantasztikus gyümölcs, ami saláták, édességek, torták, de még akár sós főételek tökéletes hozzávalója is lehet. Nem hiába örvend ekkora népszerűségnek, ráadásul nagyon könnyű dolgozni vele. A piskótás almatorta sütés nélkül is ennek ékes bizonyítéka. Gyakorlatilag reszelt almás vaníliapudingról van szól. Az alma mivel kis lyukú reszelőn van lereszelve, gyorsan pépessé fő, ezután pedig már csak a pudingporral elkevert vizet kell hozzáadni. A tortaformában piskótával rétegeztem. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
megtisztított alma (csutka nélkül)
8 ev. kanál
kristálycukor
5 db
szegfűszeg
2 ev. kanál
citromlé
1 kv. kanál
rumkivonat
600 ml
víz
240 g
piskóta
2 csomag
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A megtisztított almát kis lyukú reszelőn lereszeljük és edénybe tesszük. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a citrom levét, a rumkivonatot, a szegfűszeget, felöntjük 200 ml vízzel, feltesszük főni, majd kb. 1 percig főzzük. Ezután a szegfűszeget kivesszük.
  2. A 400 ml vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük az almás keverékhez és további 10 percig, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
  3. Ezután 23 cm átmérőjű tortaformát készítünk elő. Az aljára ráteszünk egy réteg piskótát, ráöntjük az almás keverék 1/3 részét, majd még kétszer megismételjük a rétegezést.
  4. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása