Piskótás-barackos szelet sütés nélkül

Recept Piskótás-barackos szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A piskótás-barackos szelet sütés nélkül ismét egy ékes bizonyíték arra, hogy egyszerűen elkészíthető krémből, piskótából és gyümölcsből fantasztikus édesség varázsolható, ráadásul gyorsan és egyszerűen. A krém joghurt és tejföl keveréke mézzel ízesítve, a boltban vásárolt piskótát csupán bele kell mártani az őszibarack konzerv felfogott levébe, az őszibarack pedig egész egyszerűen adott. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

750 mltejföl
2 csomagpiskóta
500 mlnatúr joghurt
2 csomaghabfixáló
4 ev. kanálméz
2 dbőszibarack konzerv
ízlés szerint cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a sütőformát (torta) vagy egy tepsit. Az őszibarack konzervet leszűrjük (a levet felfogjuk), a barackszeletekről a felesleges levet lecsepegtetjük.
  2. Az őszibarack szeleteket apróra vágjuk (pár szeletet tegyünk félre díszítéshez). A joghurtot a tejföllel és habfixálóval alaposan eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a folyékony mézet.
  3. A krémet ízlés szerint cukorral ízesítjük. A piskótát pár pillanatra belemártjuk az őszibaracklébe, majd kirakjuk vele a forma alját. Rátesszük a krém harmadát, megszórjuk a barackkal, egy réteg piskótát teszünk rá, még egy réteg krém… Összesen háromszor rétegezünk: piskóta, krém, barack. Az utolsó réteg gyümölcs a félretett barackszeletek, amivel díszítjük a tetejét.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás