Piskótás-barackos szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A piskótás-barackos szelet sütés nélkül ismét egy ékes bizonyíték arra, hogy egyszerűen elkészíthető krémből, piskótából és gyümölcsből fantasztikus édesség varázsolható, ráadásul gyorsan és egyszerűen. A krém joghurt és tejföl keveréke mézzel ízesítve, a boltban vásárolt piskótát csupán bele kell mártani az őszibarack konzerv felfogott levébe, az őszibarack pedig egész egyszerűen adott. Jó étvágyat!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
750 mltejföl
2 csomagpiskóta
500 mlnatúr joghurt
2 csomaghabfixáló
4 ev. kanálméz
2 dbőszibarack konzerv
ízlés szerint cukor
- Előkészítjük a sütőformát (torta) vagy egy tepsit. Az őszibarack konzervet leszűrjük (a levet felfogjuk), a barackszeletekről a felesleges levet lecsepegtetjük.
- Az őszibarack szeleteket apróra vágjuk (pár szeletet tegyünk félre díszítéshez). A joghurtot a tejföllel és habfixálóval alaposan eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a folyékony mézet.
- A krémet ízlés szerint cukorral ízesítjük. A piskótát pár pillanatra belemártjuk az őszibaracklébe, majd kirakjuk vele a forma alját. Rátesszük a krém harmadát, megszórjuk a barackkal, egy réteg piskótát teszünk rá, még egy réteg krém… Összesen háromszor rétegezünk: piskóta, krém, barack. Az utolsó réteg gyümölcs a félretett barackszeletek, amivel díszítjük a tetejét.
- Hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Piškotové řezy s broskvemi.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Piškótové rezy s broskyňami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS