TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Piskótás-barackos szelet sütés nélkül
Piskótás-barackos szelet sütés nélkül
Recept Piskótás-barackos szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.8.2018

Piskótás-barackos szelet sütés nélkül

A piskótás-barackos szelet sütés nélkül ismét egy ékes bizonyíték arra, hogy egyszerűen elkészíthető krémből, piskótából és gyümölcsből fantasztikus édesség varázsolható, ráadásul gyorsan és egyszerűen. A krém joghurt és tejföl keveréke mézzel ízesítve, a boltban vásárolt piskótát csupán bele kell mártani az őszibarack konzerv felfogott levébe, az őszibarack pedig egész egyszerűen adott. Jó étvágyat!

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
750 ml
tejföl
2 csomag
piskóta
500 ml
natúr joghurt
2 csomag
habfixáló
4 ev. kanál
méz
2 db
őszibarack konzerv
ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a sütőformát (torta) vagy egy tepsit. Az őszibarack konzervet leszűrjük (a levet felfogjuk), a barackszeletekről a felesleges levet lecsepegtetjük.
  2. Az őszibarack szeleteket apróra vágjuk (pár szeletet tegyünk félre díszítéshez). A joghurtot a tejföllel és habfixálóval alaposan eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a folyékony mézet.
  3. A krémet ízlés szerint cukorral ízesítjük. A piskótát pár pillanatra belemártjuk az őszibaracklébe, majd kirakjuk vele a forma alját. Rátesszük a krém harmadát, megszórjuk a barackkal, egy réteg piskótát teszünk rá, még egy réteg krém… Összesen háromszor rétegezünk: piskóta, krém, barack. Az utolsó réteg gyümölcs a félretett barackszeletek, amivel díszítjük a tetejét.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása