Piskótás-csokoládés-mogyorós őzgerinc sütemény

Hozzáadta: Viki78, 24.11.2016
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Sütés nélküli desszertek
Az őzgerinc formában készült süteményeknek számos fajtája létezik, nekünk pedig ez a változat ízlik a legjobban. Természetesen sütés nélkül, kakaóval, sok csokoládéval, piskótával, sűrített tejjel, és megannyi finomsággal. A tésztájába akár aszalt gyümölcs, pisztácia, dió, kandírozott gyümölcs is rakható, a piskóta pedig háztartási kekszre is lecserélhető. Én a mazsolán kívül szinte mindennel kipróbáltam. Íme a sütés nélküli piskótás-csokoládés-mogyorós őzgerinc sütemény receptje, ahogy mi szeretjük.
Hozzáadta: Viki78, 24.11.2016
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Sütés nélküli desszertek
ALAPANYAGOK
- Az étcsokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az édes sűrített tejet és a kókuszolajat vagy vajat.
- Ha a hozzávalók elkeveredtek és egységes masszává álltak össze, levesszük a gőzről és hozzákeverjük a kakaót és az apróra vágott mogyorót. Ha a massza túl sűrűnek tűnik, egy kevés meleg tejjel vagy főzőtejszínnel hígítható.
- Előkészítjük az őzgerincformát, háztartási fóliával kibéleljük úgy, hogy a szélein bőven lógjon (ezzel fogjuk becsomagolni a süteményt). Szintén előkészítjük a piskótát és a narancslevet (szörpöt).
- Az őzgerincforma aljára egy réteg csokis-mogyorós masszát rakunk, erre kerül egy réteg piskóta, amit előtte belemártogattunk a narancslébe, újabb adag krém következik, újabb adag piskóta, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a csokis massza el nem fogy.
- Az utolsó réteg a csokoládés-mogyorós massza, majd az egészet letakarjuk a háztartási fóliával, a süteményt pedig legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután a sütemény megkötött, már tálalhatjuk is.