Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül

Fel kell készülni a forró nyárra, ezért fokozatosan szedem elő azokat az édességeket, amiket jó hidegen érdemes fogyasztani. A piskótás-krémes hűs szeletet akár fagyasztóba is tehetjük, és szinte egy hűs, piskótás-krémes-gyümölcsös „jégkrémet” kapunk. A gyümölcsös réteghez fagyasztott epret használtam. Szerző: Triniti

Recept Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
30 dbbabapiskóta
300 mltej
Krém:
400 mlhabtejszín
50 gmascarpone
500 glágy túró
140 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
1/2 dbcitrom
1 csomaghabfixáló
Gyümölcsös réteg:
750 gfagyasztott eper
80 gporcukor
55 gkukoricakeményítő
Díszítéshez:
fehér csokoládé

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a magas falú, 30x40 cm-es tepsit. A tepsi alját kibéleljük a tejbe áztatott piskótával.
  2. A habtejszínt a habfixálóval és cukorral kemény habbá verjük. A mascarpone-t, túrót, vaníliacukrot szintén eldolgozzuk, majd a habtejszínnel elkeverjük. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  3. A fagyasztott epret kiolvasztjuk, pépessé dolgozzuk. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor már felengedett és elkeveredett a. cukorral, elkeverjük a keményítővel, sűrű kását főzünk. A kását rákanalazzuk a krém tetejére, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Reszelt csokoládéval díszítjük. Fagyasztóba tesszük, majd tálaljuk.