Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül

Recept Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Fel kell készülni a forró nyárra, ezért fokozatosan szedem elő azokat az édességeket, amiket jó hidegen érdemes fogyasztani. A piskótás-krémes hűs szeletet akár fagyasztóba is tehetjük, és szinte egy hűs, piskótás-krémes-gyümölcsös „jégkrémet” kapunk. A gyümölcsös réteghez fagyasztott epret használtam. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

30 dbbabapiskóta
300 mltej

Krém:

400 mlhabtejszín
50 gmascarpone
500 glágy túró
140 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
1/2 dbcitrom
1 csomaghabfixáló

Gyümölcsös réteg:

750 gfagyasztott eper
80 gporcukor
55 gkukoricakeményítő

Díszítéshez:

fehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a magas falú, 30x40 cm-es tepsit. A tepsi alját kibéleljük a tejbe áztatott piskótával.
  2. A habtejszínt a habfixálóval és cukorral kemény habbá verjük. A mascarpone-t, túrót, vaníliacukrot szintén eldolgozzuk, majd a habtejszínnel elkeverjük. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  3. A fagyasztott epret kiolvasztjuk, pépessé dolgozzuk. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor már felengedett és elkeveredett a. cukorral, elkeverjük a keményítővel, sűrű kását főzünk. A kását rákanalazzuk a krém tetejére, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Reszelt csokoládéval díszítjük. Fagyasztóba tesszük, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás