Piskótás négercsók

Piskótás négercsók. A könnyű habnak és a vékony csokoládés rétegnek senki sem tud ellenállni. Amióta kipróbáltuk, otthon készítem, a bolti a közelébe sem ér.

Hozzáadta:, 8.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Piskótás négercsók

Hozzávalók

1 csomagpiskóta
200 gkristálycukor
3 dbtojás fehérje
Öntethez:
100 gfőzőcsoki
2 ev. kanálzsiradék

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjéket gőzfürdő felett elkezdjük felverni. Miután a massza elég sűrű (nem csöpög le az ujjunkról), levesszük a gőzfürdőről és tovább verjük.
  2. Apránként hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habbá keverjük.
  3. A piskótákat egy egyenes felületre rakjuk, a masszát habzsákba vagy műanyag zacskóba tesszük, és ráadagoljuk a piskótákra, lehetőleg azonos mennyiséget.
  4. A habos piskótákat 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládét a zsiradék hozzáadásával gőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan a habra adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megkössön a csokoládé.