TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Piskótás négercsók
Piskótás négercsók
Recept Piskótás négercsók
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.9.2016

Piskótás négercsók

Piskótás négercsók. A könnyű habnak és a vékony csokoládés rétegnek senki sem tud ellenállni. Amióta kipróbáltuk, otthon készítem, a bolti a közelébe sem ér.

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 csomag
piskóta
200 g
kristálycukor
3 db
tojás fehérje

Öntethez:

100 g
főzőcsoki
2 ev. kanál
zsiradék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjéket gőzfürdő felett elkezdjük felverni. Miután a massza elég sűrű (nem csöpög le az ujjunkról), levesszük a gőzfürdőről és tovább verjük.
  2. Apránként hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habbá keverjük.
  3. A piskótákat egy egyenes felületre rakjuk, a masszát habzsákba vagy műanyag zacskóba tesszük, és ráadagoljuk a piskótákra, lehetőleg azonos mennyiséget.
  4. A habos piskótákat 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládét a zsiradék hozzáadásával gőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan a habra adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megkössön a csokoládé.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása